Fotbalové reprezentaci chyběli fanoušci

Naděje na postup českého týmu na evropský šampionát ještě žje. Svěřenci Michala Bílka doma podruhé za sebou nezaváhali, a usilovně bránící Skotsko porazili díky gólu Romana Hubníka 1:0. Jednu věc ale svému soupeři v Edenu záviděli: početné a aktivní fanoušky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Hubník (druhý zleva) přijímá gratulaci od spoluhráčů ke gólu.

Roman Hubník (druhý zleva) přijímá gratulaci od spoluhráčů ke gólu. | Zdroj: ČTK

„Pro nás hodně těžký zápas, spousta soubojů. Když jsme ztratili balon v útočné fázi, tak jsme ho hned chtěli vybojovat a to se nám dařilo. Tím jsme eliminovali rychlé protiútoky Skotů,“ hodnotí utkání střelec vítězného gólu Roman Hubník.

Svůj zásadní příspěvek hodnotí skromně: „Jedna šťastná standardka, kdy tam na přední tyči někdo tečoval a já jsem to dal jenom hlavičkou do prázdné brány. Nesmírně důležité tři body a hlavně pro psychiku je to hodně důležitý.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Střelec vítězného gólu Roman Hubník popisuje situaci bezprostředně po zápase

Kapitán Tomáš Rosický za poctivý výkon český tým pochválil, euforii ovšem nepropadal. „Měli jsme šance, které jsme nedali, ale já musím kluky strašně pochválit, jak jsme za tím šli a že jsme chtěli vyhrát. Myslím, že to bylo vidět.“

„Před zápasem jsem říkal, že rozhodne, jestli tenhle tým za něco stojí – a stojí. V každé kvalifikaci si můžete dovolit jednou klopýtnout. My jsme klopýtli a už se nám to nemůže stát. Tímhle jsme zpátky ve hře,“ dodal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kapitán českého tým Tomáš Rosický chválí své spoluhráče

Trenér Michal Bílek si mohl oddechnout, jeho svěřenci zvládli bitvu o přežití. „Samozřejmě když skončil zápas, byl to pocit velké spokojenosti, protože jsme získali důležité tři body. Věděli jsme, že utkání získat musíme. Byl jsem pod tlakem po celou dobu fungování ve svazu,“ přiznal.

Stále je tedy ve hře boj o postup na evropský šampionát či minimálně o druhé místo ve skupině, kterou teď vedou se šesti body Španělé před čtyřbodovými Litvou a Skotskem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Jaroslava Plašila odráží také nespokojenost reprezentantů s malou návštěvností utkání

Češi mají ze dvou utkání jen tři body, ale přístupem ke klíčovému zápasu si snad získali zpátky alespoň některé fanoušky. Těch, kteří by se v Edenu hlásili k trikolóře, totiž moc nebylo.

„První utkání se nám nepovedlo a fanoušci nám přestali věřit. Utkání musí být vyprodané a musí tady být většina našich fanoušků. Atmosféra byla výborná, ale to, že nebylo vyprodáno, je zklamáním,“ zhodnotil Bílek.

Skotové v sukních spouštěli v hledišti oslavné pokřiky, sotva se jejich fotbalisté přiblížili k polovině hřiště. Příště snad přijde na domácí zápas více fanoušků. Příležitost však k tomu budou mít až na konci března.

Do té doby se Tomáš Rosický se svými reprezentačními spoluhráči představí dvakrát na hřišti soupeře. 25. března ve Španělsku, a už teď v úterý v Lichtenštejnsku.

Jan Kaliba, Jaroslav Plašil, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme