Fotbaloví reprezentanti tráví Velikonoce ve Švédsku. Na pracovní svátky jsme zvyklí, hlásí

Čeští fotbaloví reprezentanti společně prožívají začátek jara, na jehož konci někteří z nich pojedou na mistrovství Evropy. První letošní vystoupení se jim na Zelený čtvrtek nepovedlo, v Praze prohráli se Skoty. Velikonoční pondělí tráví ve Švédsku, kde zítra nastoupí k přípravě proti domácímu týmu. A někteří z nich mohou do nominace na Euro vystoupat právě ve Stockholmu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Svěřence Pavla Vrby čeká poslední zápas před uzavřením nominace na Euro

Svěřence Pavla Vrby čeká poslední zápas před uzavřením nominace na Euro | Zdroj: Reuters

Lanovka, podobná té petřínské v Praze, vozí ve Stockholmu lidi na kopec do parku Skansen, který dal jméno muzeím v přírodě i jinde ve světě. To místní je trochu zoologickou zahradou, trochu Matějskou poutí a teď i velikonočním trhem s ukázkami řemesel.

V prosluněném svátečním odpoledni sem míří davy Švédů i cizinců.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nemyslím si, že o nominaci rozhodne jeden zápas, říká před zápasem se Švédskem reprezentant Gebre Selassie

Pomlázky ve Stockholmu sice spatříte těžko, místo mazance zakousnou místní radši svátečního slanečka, ale motivy vajíček, zajíců či králíků ani další tradice tu nechybějí, takže švédské Velikonoce mají čím probouzet v českých fotbalistech vzpomínky.

„Když jsem byl mladší a když jsem ještě bydlel u rodičů, tak jsem na pomlázku pochopitelně chodil. Teď už na to ale není čas. Většinou máme trénink nebo jsme někde pryč, takže už to tolik neslavíme,“ říká Theodor Gebre Selassie.

„V Anglii jsou svátky většinou zápasové, takže hrajeme nebo trénujeme. Moc to tedy neprožívám. Kdybych byl zpátky v Čechách, tak vezmu syna a půjdeme spolu ven koledovat, ale v Anglii se jede pořád – i přes Silvestra a Vánoce,“ vysvětluje reprezentant Daniel Pudil.

Ibrahimović jel místo na přípravu s Turky lovit medvědy do Rumunska

Číst článek

Pro Theodora Gebre Selassieho uvyklého teď německým Velikonocím v Brémách i Daniela Pudila z anglického Sheffieldu Wednesday jsou tentokrát pracovní svátky poslední šancí, jak upoutat trenéra před květnovou nominací na Euro.

Zvlášť Pudil má s tímhle nemilé zkušenosti, těsně před uzávěrkami vypadl z českých kádrů pro poslední dva evropské šampionáty. Po Brücknerově a Bílkově 'ne', teď doufá, že od Pavla Vrby uslyší 'ano'.

„Nerad bych se k tomu vracel, myslím, že se to opakuje stále dokola. Pokud budu mít stabilní formu, kterou mám, tak doufám, že se v té nominaci objevím,“ přeje si Pudil.

„Nemyslím si, že o nominaci rozhodne jeden zápas,“ uklidňuje Pudila Gebre Selassie.

Také on věří, že při Vrbově rozhodování převáží dlouhodobější hledisko nad tím, co uvidí od reprezentantů při posledním testu před nominací tady ve Švédsku.

Jan Kaliba, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme