Fotbalovou ligu čeká podještědské derby. Je to speciální zápas, říká liberecký Bakoš

Fotbalisté Liberce a Jablonce zažili v lize rozdílnou podzimní část. Podceňovaný Liberec předváděl velmi dobré výkony, zatímco ambiciózní Jablonec výsledkově i herně tápal. Jenže vstup do fotbalového jara vypadal minulý týden přesně naopak. Teď oba týmy čeká takzvané podještědské derby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér libereckých fotbalistů Jindřich Trpišovský

Trenér libereckých fotbalistů Jindřich Trpišovský | Foto: FC Slovan Liberec, Jaroslav Appeltauer

„Je to zvláštní zápas pro region, pro okolí a i pro nás. Ve městě potkáváme lidi, kteří nás povzbuzují. Naši fanoušci si přejí, abychom tohle derby vyhráli,“ říká slovenský útočník Liberce Marek Bakoš, který na severu Čech působí teprve něco přes rok.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je to zvláštní zápas pro region, říká před dnešním podještědském derby útočník fotbalového Liberce Marek Bakoš

Také on ale vnímá, že tenhle zápas není pro fanoušky Slovanu a Jablonce jen běžným ligovým soubojem.

Podobně je na tom i liberecký trenér Jindřich Trpišovský, který nastoupil do klubu v létě. I když na podzim měl před vzájemným zápasem v hlavě také působení Slovanu v Evropské lize.

„Teď už to vnímám hodně, protože se na to připravujeme celý týden a mluví o tom hodně lidí. Navíc v kontextu toho, že se teď Jablonec vzchopil, cítím možná větší očekávání než třeba v zápase se Spartou,“ srovnává Trpišovský.

Plzeň porazila Teplice a dál vede ligu. Slavia remizovala v Jihlavě

Číst článek

Domácí zápas se Spartou Liberec vyhrál. Jenže v zimě už poněkolikáté došlo ke změnám v kádru - odešly opory Šural s Pavelkou - a Slovanu se vstup do jarní části ligy nepovedl, když na starty v lize nezkušený tým na Dukle srazil první inkasovaný gól a individuální chyby.

„Pro mě je teď hlavně důležité to, abychom ukázali mentální a morální sílu a aby to bylo podloženo nasazením, pracovitostí a kvalitou,“ rád by se vrátil k výkonům z první poloviny ligové soutěže trenér Liberce.

Utkání Liberce s Jabloncem začne v 17.30. Celé ho můžete slyšet na streamu Český rozhlas Sport, který naladíte digitálně, nebo ho najdete na webu zprávy.rozhlas.cz.

Mirko Vasić, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme