Fotbalovou reprezentaci do 21 let čeká souboj s Německem

Poslední dva zápasy čekají českou fotbalovou jedenadvacítku v kvalifikaci mistrovství Evropy. Jejich dnešním soupeřem bude v Mladé Boleslavi výběr Německa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UEFA ME 2011 ve fotbalu do 21 let

UEFA ME 2011 ve fotbalu do 21 let | Foto: UEFA

Svěřenci trenéra Dovalila kráčí prozatím kvalifikací jak slepá hluchá Karkulka nebezpečným lesem - beze strachu, nehledí vpravo ani vlevo a co je nejdůležitější hlavně vyhrávají.

Už po šesti zápasech si tak zajistili postup mezi 14 nejlepších evropských týmů, které se o závěrečný turnaj utkání v baráži. Poslední dva domácí zápasy proti Německu a Islandu tak mohou čeští mladíci brát částečně už jako prověrku právě na tyto rozhodující boje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalovou reprezentaci do 21 let čeká souboj s Německem

„Je to určitě bez stresu,protože po šesti zápasech máme relativně klid, ale to nemění noc na tom,že chceme Němce i Island porazit, abychom si to udrželi až do té baráže,“ potvrzuje skvělou náladu v týmu brankářská jednička Tomáš Vaclík.

Tomu bude krýt záda tentokrát Marek Štěch, který se ve West Hamu United postupně stal za slavným Robertem Greenem už gólmanskou dvojkou a nastoupil například i v pohárovém utkání proti Oxfordu, který jeho tým vyhrál 1:0.

Potěšíme diváky

Budiž to pouze jeden z mnoha příkladů toho, že krajánci v českém výběru jsou v poslední době opravdu ve velmi dobré formě ve svých klubech a nadcházející zápasy tak chtějí odehrát opravdu ve velkém stylu.

„Chtěli bychom všechny vyhrát a postoupit z prvního místa, protože ještě není jisté topení místo a potěšit všechny fanoušky,“ potvrzuje hráč bruselského Anderlechtu Jan Lecjaks, že hráči přistupují k posledním dvěma duelům opravdu s maximální koncentrací.

Ten první přijde na řadu už dnes proti Německu v Mladé Boleslavi, kde se tradičně na mladá lvíčata chodí dívat fanoušci v hojném počtu. Trenér Dovalil tak doufá, že nejinak tomu bude i tentokrát.

„Jsou tady hráči, kteří hrají v zahraničí, a myslím si, že svými dosavadními výsledky, tou hrou kterou předváděli, by si tu podporu diváků zasloužili,“ doufá ve hlučnou diváckou kulisu předposledního kvalifikačního zápasu české jedenadvacítky její trenér Jakub Dovalil.

Petr Kadeřábek, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme