Fotbalový Baník může zaregistrovat posily, má odblokované přestupy

Baník Ostrava dnes uhradil dluhy, kvůli kterým nesměl na prvoligovou soupisku zapisovat nové hráče. Po zaplacení pohledávky bývalému trenérovi Verneru Ličkovi a jeho synovi Mariovi Arbitrážní komise FAČR přestupy odblokovala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový stadion Bazaly

Fotbalový stadion Bazaly | Foto: stadiony.net

„Náš postoj k neúměrně vysokým požadavkům Vernera a Maria Ličky se ukázal jako oprávněný," komentoval na klubovém webu rozhodnutí předsedy arbitrážní komise předseda představenstva FC Baník Ostrava Petr Šafarčík.

Bývalý trenér Baníku se, spolu se svým synem, nedohodl na výši dluhu, o částce tak nakonec rozhodla Arbitrážní komise FAČR v čele s Petrem Konečným. Po uhrazení 375 tisíc korun byl zákaz registrace nových hráčů zrušen. Vedení Baníku tvrdí, že Ličkové trvali na vyplacení 1,3 milionu korun.

Ostravský klub tak do jarní části sezony může počítat se všemi zimními posilami. Na Baník zatím přišli Chorvati Lučić a Sivrić, kolumbijský útočník Zapata či dvoumetrový stoper Marek Kouřil.

Klub ale dnes nevyřešil všechny problémy. Ostravský magistrát mu kvůli dluhům za pronájem stadionu pozastavil patnáctimilionovou dotaci a pohledávky vůči němu mají i další bývalí hráči, například klubová ikona Václav Svěrkoš.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme