Fotbalový obránce Tomáš Kalas odchází z Chelsea do Middlesbrough

Obránce české reprezentace do jedenadvaceti let Tomáš Kalas má namířeno do Middlesbrough. Čtvrtý tým druhé anglické ligy se dohodl s Chelsea na půlročním hostování jednadvacetiletého českého fotbalisty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stoper reprezentační jednadvacítky Tomáš Kalas

Stoper reprezentační jednadvacítky Tomáš Kalas | Foto: Pavel Jiřík ml.

Informaci z britských webů potvrdil ČTK agent Viktor Kolář, jehož společnost Sport Invest International hráče zastupuje.

Kalas se už ve čtvrtek připojil k novému týmu a odcestoval s ním k sobotnímu utkání Anglického poháru s Barnsley, přestože do něj ještě nezasáhne. Administrativně bude transfer hotov v pondělí.

„Jedná se o tradiční klub Premier League bojující o návrat mezi elitu. Má výborné tréninkové zázemí a především skvělé personální obsazení, neboť trenérem je Aitor Karanka - dřívější asistent Josého Mourinha v Realu. Oba trenéři spolu nadále komunikují a to bylo také vodítko, proč Tomáš bude nastupovat na jaře právě zde," uvedl Kolář.

„Nevylučuji, že v případě postupu by se Tomášovo působení v Middlesbrough protáhlo o další sezonu,“ dodal.

Český reprezentant do 21 let strávil podzim v bundesligovém Kolíně nad Rýnem, kde však nedostal šanci, a tak bylo hostování předčasně ukončeno.

Odchod klubové legendy: Steven Gerrard po sezoně skončí v Liverpoolu

Číst článek

Spekulovalo se, že o Kalase má zájem Queens Park Rangers bojující o záchranu v Premier League, nakonec však zamíří do druhé nejvyšší soutěže, kde naopak bude bojovat o postup.

V Middlesbrough už z Chelsea hostují brankář Jamal Blackman, útočník Patrick Bamford a obránce Kenneth Omeruo, kterého si však londýnský celek zřejmě stáhne zpět.

Kalas by mohl vytvořit stoperskou dvojici s bývalým anglickým reprezentantem Jonathanem Woodgatem, který dělá týmu kapitána.

Šanci na pravidelné vytížení dává Kalasovi i fakt, že Middlesbrough kvůli zranění postrádá dvojici stoperů Damiá Abella a Ryana Frederickse. Pravý bek Emilo Insue navíc bude reprezentovat Rovníkovou Guineu na africkém šampionátu.

ČTK, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme