Fotbalový trenér Koubek zatím v Baníku zůstává

Fotbalová Gambrinus liga zatím letos ještě nemá odvolaného trenéra. A to i přesto, že je odehrána téměř čtvrtina ročníku. Ovšem kdo ví, v kolika případech už majitelé klubů uvažovali nad propuštěním některého z koučů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Baníku Ostrava Tomáš Marek po utkání s Teplicemi

Obránce Baníku Ostrava Tomáš Marek po utkání s Teplicemi | Zdroj: ČTK

Bylo po utkání s Teplicemi. Zápasu, který Baník prohrál 0:1. Jde o čtvrtou porážku ostravského klubu v řadě, ve vzduchu je cítit obrovské zklamání. A pak to přijde. Na tiskové konferenci trenér Miroslav Koubek navrhuje na dálku majiteli klubu Tomáši Peterovi, aby zvážil jeho setrvání ve funkci.

"Jako kouč, který prohrál čtyřikrát za sebou v lize cítím povinnost nabídnout svoji funkci. Stavím se k tomu čelem. Zkonzultuji to s panem majitelem Peterou, protože on je jediný člověk, se kterým mohu takovouto věc probrat,“ řekl Miroslav Koubek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Baníku Ostrava Koubek nabídl rezignaci, majitel Petera ji nepřijal

Původně mělo k této konzultaci dojít až den po utkání. Jenže události nabraly rychlý spád. Patnáct minut po těchto větách se přiřítil mezi novináře Tomáš Petera.

"Já Koubkovi věřím, věřím i jeho práci. Myslím si, že ji dělá správně a že teď není čas na to, abychom zbaběle utíkali. Nevidím jediný důvod, proč přijímat rezignace, nebo měnit trenéra,“ uklidňoval majitel klubu Tomáš Petera a ihned vysvětlil příčiny své důvěry.

"K výměně trenéra bych sáhl, kdyby neměl tým pod kontrolou, nebo naše výkony na hřišti a výsledky byly špatné. Výsledky sice špatné jsou, ale herní projev se stále zlepšuje. Nicméně trenér Koubek má tým pod kontrolou a my tomu musíme dát teď trochu času,“ dodává Petera.

Koubek: Baníku chybí kvalita

K jednomu rozporu mezi oběma muži nakonec došlo. Možná to bylo způsobeno komunikací na dálku, kdo ví.. „Teď je ta kvalita týmu prostě pryč. Nepodařilo se nám s těmi chlapci, co tu hrají, na ni navázat. Nechtěl bych mluvit o těch kádrových změnách, ke kterým došlo v létě, každopádně nám chybí dva hráči. Bohužel nebyli dostupní, tak musíme hrát s těmi co dostupní jsou“ řekl Miroslav Koubek, což jeho přímý nadřízený jasně odmítl.

"Já si myslím, že tým, který má v současné době k dispozici je tým, se kterým má pracovat a z kterého má dostat ty výsledky,“ vyvrací Koubkovo tvrzení Petera.

V Baníku zůstává tedy vše při starém. Ve středu ovšem zajíždí klub k utkání druhého kola Ondrášovka Cupu na hřiště Slavičína.

Radim Sajbot, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme