Fotbalový trenér Petr Rada byl vedením jihlavského klubu odvolán z funkce

Na lavičce fotbalistů Jihlavy skončil trenér Petr Rada i jeho asistent Zdeněk Klucký. Zástupci klubu je kvůli neuspokojivým výsledkům týmu odvolali a samotný Rada tuší důvody, které jej u posledního týmu tabulky stály místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Impulzivní kouč Petr Rada opět rozdával po celý zápas pokyny.

Impulzivní kouč Petr Rada opět rozdával po celý zápas pokyny. | Foto: David Kalvas

„Asi je to kvůli neproměňování šancí. Ať to bylo doma s Českými Budějovicemi, nebo Příbramí, vlastně i naposledy na Dukle, kde jsme na začátku měli velkou šanci (a nakonec prohráli 1:4 pozn. red.). Musím si to ale ještě zápas po zápase rozebrat,“ řekl Rada pro Radiožurnál.

Jihlavský tým zatím převzal dosavadní trenér mládeže Roman Kučera.

„Situace to nebyla jednoduchá. Získali jsme 4 body v 9. kolech. Spělo to k tomu, ale připravoval jsem se na Slavii. Věřil jsem, že se to musí zlomit,“ vysvětluje Rada a dodává proč:

„ Ten zápas nás čekal v sobotu a po něm je 14 dní reprezentační přestávka, pokud by nevyšel, pak by byl prostor větší, ale vedení se rozhodlo pro ukončení teď. Takový je trenérský život.“

Šestapadesátiletý kouč Petr Rada, který si tuzemské nejvyšší soutěži vyzkoušel vést už sedm týmů – Slavii, Teplice, Liberec, Plzeň, Jablonec, Liberec a naposledy jihlavskou Vysočinu – působil také mezi lety 2008 a 2009 na lavičce české fotbalové reprezentace.

Jakub Kanta, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme