Fotbalový útočník Vydra mění dres. Z Watfordu míří do Derby County

Fotbalový reprezentant Matěj Vydra přestupuje z Watfordu do Derby County. Klub z druhé anglické ligy za něj podle britských médií zaplatí 10 milionů liber (asi 317 milionů korun). To by z něj dělalo šestého nejdražšího českého hráče v historii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sraz fotbalové reprezentace před přípravným utkáním v Turecku se uskutečnil 4. února v Praze. Na snímku Matěj Vydra.

Sraz fotbalové reprezentace před přípravným utkáním v Turecku se uskutečnil 4. února v Praze. Na snímku Matěj Vydra. | Foto: Filip Jandourek

„Chci poděkovat fanouškům Watfordu za všechnu podporu. Strávili jsme spolu skvělé roky,“ napsal na twitteru Vydra, který už dnes nebyl nominován na zápas s Arsenalem.

Čtyřiadvacetiletý útočník zamířil do Watfordu v roce 2012 nejprve na hostování z Udinese, až vloni na přestup. V druhé lize patřil mezi opory klubu, ale po postupech do Premier League nedostával příliš šance a odcházel na hostování. Minulý ročník strávil v Readingu.

Ani nyní v létě si místo v základním kádru Watfordu nevybojoval, a tak se znovu vrací do druhé ligy. Derby County posiluje po nevydařeném vstupu do sezony, v níž z pěti zápasů vyhrálo jediný a je až osmnácté v tabulce. Z odchovance Jihlavy, který má za sebou i angažmá v Ostravě, Bruggách a West Bromwichi, by se měla stát největší hvězda týmu.

Dražšími českými hráči než Vydra dosud byli jen Pavel Nedvěd, Petr Čech, Tomáš Rosický, Jan Koller a Marek Jankulovski.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme