Fotbalovým klubům komplikovaly přípravu reprezentační pozvánky a chladné počasí

Fotbalové kluby si uprostřed jarní sezony mohly dopřát luxus dvoutýdenního tréninku na 22. kolo Synot ligy, které se bude hrát teď o velikonočním víkendu. Jenže kvalitní příprava to v mnoha případech nebyla, a to z různých důvodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Napilno měl během ligové pauzy mladoboleslavský Jiří Skalák (třetí zleva). V úterý nastoupil za jednadvacítku a ve středu hrál už pohár na Slovácku

Napilno měl během ligové pauzy mladoboleslavský Jiří Skalák (třetí zleva). V úterý nastoupil za jednadvacítku a ve středu hrál už pohár na Slovácku | Zdroj: ČTK

Řada hráčů zamířila během reprezentační přestávky na srazy národních týmů v různých věkových kategoriích, především pak ze dvou nejvážnějších uchazečů o mistrovský titul - Plzně a Sparty.

Vedoucí Viktorka postrádala celkem sedm členů kádru, záložník Rajtoral se navíc vrátil nemocný a další tradiční oporu Řezníčka vyřadilo už před časem ze hry zranění.

Sparta dokonce musela spojit tréninky A týmu a juniorky, protože jí z širšího kádru chybělo 10 hráčů. Nebyl mezi nimi Kadeřábek, který během individuální přípravy dává dohromady pochroumané kolenní vazy ve snaze stihnout derby se Slavií, které je na programu příští týden.

Fanoušci budou muset kvůli nebývale chladnému vytáhnout na víkendové zápasy místo lehkých jarních bund zimní kožichy. A příjemný není návrat zimy asi ani fotbalistům. Mnozí se kvůli tomu museli při tréninku vrátit z přírodního trávníku na neoblíbený umělý.

Počasí ale tropilo i další nepříjemnosti. „Je teď strašný vítr. Hledáme balony po hřišti, vítr nám je vždycky odfoukne. Moc se v tom nedá trénovat,“ řekl obránce Jan Krob pro web teplického klubu.

Zasněžený areál trápí pro změnu jablonecký Baumit. K sobotnímu zápasu v Českých Budějovicích tak Severočeši vyrazili už v pátek, aby cestou potrénovali místo zasněženého Jablonce v Praze.

Jan Kaliba, Petr Král, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme