Francie má nového hrdinu. Griezmann sestřelil Irsko a zajistil domácím postup

Fotbalové Euro má novou hvězdu a Francouzi národního hrdinu. V osmifinále proti Irské republice se domácí reprezentace gólem inkasovaným z penalty dostala hned ve 2. minutě do velkých problémů. Ale nakonec v Lyonu vyhrála 2:1 - díky Antoinu Griezmannovi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antoine Griezmann během zápasu proti Irsku

Antoine Griezmann během zápasu proti Irsku | Zdroj: Reuters

Desítky tisíc hrdel na stadionu si oddychly a s nimi celá Francie, když Griezmann přesnou hlavičkou až skoro po hodině ukončil modré trápení na hřišti a nadšení zelené menšiny na tribunách.

Do konce šampionátu zbývají ještě dva týdny a domácí tým už se mohl na zbytek turnaje jenom dívat. Ale zmar se rychle proměnil ve francouzskou extázi, protože záložník Atlétika Madrid vyrovnávací brankou své představení teprve odstartoval.

Francouzi dali vzpomenout na Henryho utajenou ruku před sedmi lety a nepřiznali Irům jasný roh a vzápětí Griezmann v 61. minutě Francii do vedení, za dalších pět po faulu na něj viděl červenou kartu Duffy, což prakticky znamenalo konec zápasu pro Iry a úlevnou jistotu postupu pro Francii.

Francouzi otočili zápas s Iry a postoupili do čtvrtfinále Eura

Číst článek

„Nehráli jsme dobře, ale po přestávce se to změnilo. Dokázali jsme ze sebe dostat všechno, co v nás bylo a vědomí, že bojujeme za Francii, nás ve druhé půli víc posílilo, než že by nás svazovalo. K tomu se přidali skvělí fanoušci a povedlo se to, jsme šťastní. Byl to stres, že jsme museli dohánět soupeřovo vedení, ale já jsem na to zvyklý z klubu. S Atlétikem taky často vyhráváme o jeden gól a trpíme až do konce,“ prohlásil po zápase s Irskem dvougólový střelec.

Antoine Griezmann, který už své spoluhráče zachraňoval vítěznou brankou v poslední minutě v zápase skupiny „A" proti Albánii, a tak se rázem se třemi brankami objevil v čele tabulky střelců tohoto gólově podvyživeného šampionátu.

Euro bude pro Francii pokračovat v neděli 3. července na Stade de France v Paříži buď proti Anglii, nebo Islandu. I tam zřejmě fanoušci v modrém zase spustí na tribunách spontánní Marseillaisu

Jan Kaliba, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme