Francouzi porazili na úvod Eura Rumunsko. O výhře 2:1 rozhodli minutu před koncem

Svátek fotbalu na starém kontinentě je tady. Úvod mistrovství Evropy obstarali domácí Francouzi proti nevyzpytatelnému Rumunsku. Utkání po gólech Girouda a Stanca spělo k remíze, když se minutu před koncem ukázkově trefil Payet a rozhodl o první výhře na šampionátu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelec vítězné branky Dmitri Payet

Střelec vítězné branky Dmitri Payet | Zdroj: ČTK

Francie jako pořadatelská země nemusela absolvovat kvalifikační fázi mistrovství Evropy a tak je pro ni úvodní utkání domácího šampionátu první soutěžní zápas takřka po dvou letech.

Jistá nerozehranost se projevila již v úvodu utkání. Ze dvou standardních situací nebezpečně zahrozili překvapivě hosté. Nejprve musel vytáhnout excelentní zákrok gólman Lloris. V druhém případě jen o pár centimetrů mířil vedle hlavou Andone.

V dalším pokrčování se iniciativy ujali francouzští fotbalisté. Několikrát se nebezpečně nabízel útočník Arsenalu Oliver Giroud. V největší šanci prvního dějství pak Griezmann trefil pravou tyčku rumunské branky. Když ještě v závěru poločasu přestřelil hlavou Giroud, odcházeli hráči do kabin za nerozhodnutého stavu 0:0.

Druhý poločas začali lépe domácí. Jejich tlak vyvrcholil v 57. minutě. Brankář Rumunska Tatarusanu špatně odhadl míč mířící do pokutového území a Olivier Giroud hlavou skóroval.

Vedení domácích ale netrvalo dlouho. O pouhých osm minut později se zbytečného faulu před vlastní brankou dopustil zkušený Evra a rozhodčí Kassai i přes drobné zaváhání odpískal pokutový kop. Stancu poslal Llorise na druhou stranu a srovnal na průběžných 1:1.

Ve zbytku utkání se Rumuni snažili kouskovat hru a nepouštěli Francouze do vážnějších ohrožení Tatarusanovi branky. Jako rána z čistého nebe přišla v 89. minutě střela Payeta. Napřáhl z dvaceti metrů, vymetl šibenici rumunské branky a rozhodl o výhře domácích 2:1.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme