Gambrinus liga: Liberec i Plzeň jen remizovali

Fotbalisté Českých Budějovic remizovali v prvním kole nové ligové sezony s Libercem bez branek. Slovanu nepomohl k vítězství ani zkušený Jiří Štajner, který se dnes příliš neprosadil. Remíza se zrodila i v utkání Viktorie Plzeň se Sigmou Olomouc. Bod za remízu 2:2 zachránil Západočechům vlastní gól Janotky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Gambrinus liga

Dynamo České Budějovice - Slovan Liberec 0:0

V prvním poločase byl výrazně nebezpečnější Liberec, který se několikrát dostal do slibných příležitostí. Hned v sedmé minutě Gebre Selassie z pravé strany ideálně našel Keriče, který však v pádu mířil z malého vápna nad břevno. Hra Jihočechů dlouho postrádala především v ofenzivě výraznější nápaditost. Když už se v 26. minutě ocitl v dobré pozici Jasanský, nevyřešil situaci ideálně. Místo střely se snažil ještě posunout míč na obsazeného Pecku, ten však přihrávku nečekal a v tísni zakončil nepřesnou střelou. O minutu později se řítil na druhé straně do šance Liška. Postupoval z úhlu na brankáře Kučeru, který však jeho gólovou šanci zlikvidoval, když balon vyrazil nohou. Těsně před přestávkou se podruhé vyznamenal brankář Kučera. Ve 42. minutě se Kerič uvolnil, měl chvíli času na střelu, ale českobudějovický gólman pokus libereckého kanonýra opět vyrazil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Liberecký Jiří Štajner hodnotí utkání proti Č. Budějovicím.mp3

Druhý poločas zahájili lépe domácí. Hned ve 46. minutě našel Ondrášek přesnou přihrávkou z levé strany nabíhajícího Benáta. Českobudějovickému záložníkovi však míč před nohou poskočil a Benát jej napálil z malého vápna mimo branku. V 54. minutě se ocitl ve své třetí šanci v utkání Kerič. Ovšem z hranice pokutového území přestřelil břevno a tak Liberec musel být nakonec spokojený s remízou.

FC Viktoria Plzeň - SK Sigma Olomouc 2:2 (1:0)


Zatímco hostům scházel zraněný nejlepší střelec minulé sezony Ordoš, domácí postrádali potrestaného Rajtorala. Přesto začali aktivně. Ve čtvrté minutě napálil z voleje ostrý centr z pravé strany Rezek, mířil však příliš vysoko. Na druhé straně se podobně vedlo Hubníkovi. Výraznější momenty ale nabídl až závěr první půle. Ve 43. minutě přelstil defenzivu hostů Rada, jeho střela z dvaceti metrů však těsně minula pravou tyč. Za chvíli se už domácí radovali. V pokutovém území zahrál rukou Kaščák a Horváth z penalty zaokrouhlil počet ligových branek na 60.

Vstřelený gól Plzeň viditelně povzbudil. Po přestávce Petržela individuálně přešel přes tři soupeře, tváří v tvář vybíhajícímu Drobiszovi ale netrefil branku. O pět minut později se za dlouhým výkopem brankáře Krbečka vydal neohroženě Rezek, při zakončení přetlačil navrátilce z bundesligy Kučeru a Drobisz se za střelou mířící těsně vedle levé tyče pouze ohlédl.

Po hodině hry ale přišel pro domácí šok. Po Radově hrubce se zmocnil balonu olomoucký Šultes a přesnou střelou k pravé tyči z hranice šestnáctky vyrovnal. Domácí zareagovali zvýšenou aktivitou, což však vyhovovalo rychlým hostujícím útočníkům k protiútokům. V 79. minutě našel brankář Krbeček špatným výhozem pouze Janotku, jenž ho potrestal povedeným třicetimetrovým lobem.


Vzápětí se však střelec druhé olomoucké branky stal nešťastným hrdinou, neboť smolně tečoval Rezkovu střelu za záda bezmocného Drobisze. Domácí po rychlém srovnání vycítili příležitost rozhodnout. Jejich závěrečný nápor ale přinesl jen šanci střídajícího Hrušky, který po kolmé přihrávce od Bakoše nedokázal v samostatném úniku prostřelit Drobisze.

SK Dynamo České Budějovice - FC Slovan Liberec 0:0
Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Chytil. ŽK: Papoušek, Holeňák (oba Lib.). Diváci: 3161.
Sestavy:
Č. Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Žižka, Leština (34. Jarabica) - Benát (86. Mezlík), Otepka, Černák, Jasanský (63. Hudson) - Pecka, Ondrášek. Trenér: Šilhavý.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Fleišman - Bosančič (88. Martan), Štajner, Vácha, Liška (71. Papoušek) - Nezmar, Kerič (82. Vojta). Trenér: Petřík.

FC Viktoria Plzeň - SK Sigma Olomouc 2:2 (1:0)
Branky: 45.+1 Horváth z pen., 80. vlastní Janotka - 64. Šultes, 79. Janotka.
Rozhodčí: Drábek - Večeřa, Peřina. ŽK: Rezek - Petr, Janotka. Diváci: 4819.
Sestavy:
Plzeň: Krbeček - Limberský, Jakub Navrátil, Bystroň, Jiráček - Petržela, Kolář (83. Hruška), Rada, Horváth, Rezek - Střihavka (67. Bakoš). Trenér: Vrba.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Bajer, Hořava (90. Melinho), Kaščák - Petr (69. Jan Navrátil), Šultes (83. Schulmeister), Hubník. Trenér: Psotka.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme