Gambrinus liga: Naváže Jablonec na loňskou sezonu?

Zatímco fotbalová horečka byla se začátkem nového ročníku Gambrinus ligy už na většině míst utišena úvodními zápasy, v Jablonci stále v tomto smyslu řádí opravdová epidemie. Pondělní dohrávka mezi obhájcem druhého místa Jabloncem a Zbrojovkou Brno totiž teprve uzavře program prvního kola fotbalové ligy. Oba celky přitom touží po úspěšném vstupu do sezony, Severočeši navíc chtějí získat pohodu před blížícím se třetím předkolem Evropské ligy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FK Jablonec - Zbrojovka Brno

FK Jablonec - Zbrojovka Brno | Foto: fkjablonec .cz

Jablonec bude v utkání s Moravany favoritem. Klubu se podařilo přes léto udržet osu úspěšného týmu pohromadě, navíc do Jablonce přišli zkušení Krajčík s Pitákem. Trenér František Komňacký si tak uvědomuje, že co do síly soupisky bude patřit jeho tým i letos k těm, které by měly zasáhnout do boje o mistrovský titul.

„Ano, samozřejmě, my nemůžeme mít jiné cíle, než znovu se pokusit bojovat o evropské poháry. Nechceme být alibisty, to mužstvo by mělo být silnější než loni a toho boje o přední příčky se nechceme zříkat", hodnotí se zdravým sebevědomím Komňacký.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jablonec si před vstupem do sezony věří.mp3

Brno pod vedení staronového trenéra Karla Večeři nepřijede na sever Čech s hezkými vzpomínkami. V Jablonci totiž třikrát po sobě klub prohrál a navíc nedal ani gól. Tým, který poprvé místo Trousila povede s kapitánskou páskou na ruce Richard Dostálek, má ale v této sezoně postupné cíle. Teprve ty by následně měly vést k tomu, aby na konci soutěže už Zbrojovka nefigurovala až na 11. místě tabulky, tak jak tomu bylo poslední dvě sezony.

„Nám jde o to, abychom přilákali víc diváků, protože fotbal, který se tady hrál, výsledkově i herně nijak diváky nezaujal. Takže tohle je asi náš největší cíl pro tuhle sezonu."

Konstatuje trenér Brňanů Karel Večeřa. Ofenzivní styl hry by ale mohl být vodou na mlýn nebezpečně produktivní jablonecké ofenzivě vedené Lafatou či Pekhartem. Navíc by však mohl být tou nejlepší pozvánkou i pro nezaujatého diváka.

„Já samozřejmě znám dobře brněnské hráče i trenéra Karla Večeřu a vím, že to jsou fotbalisti, kteří chtějí hrát fotbal. Já si myslím, že ta aktivní hra obou mužstev by mohla tomu utkání přidat na atraktivitě.“

Doufá před výkopem posledního utkání 1. kola Gambrinus ligy František Komňacký. O tom, zda se na severu Čech bude hrát opravdu pěkně od podlahy, se můžete přesvědčit i ze živých vstupů v našem vysílání. Zápas začíná v 18 hodin.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme