Gambrinus liga: V úvodním kole nevyhrála ani Ostrava

Po Slavii, Teplicích a Spartě nedokázal v úvodním kole nového ročníku naplno bodovat ani další favorit na celkové čelní umístění Baník Ostrava. Ten na hřišti Příbrami pouze remizoval 0:0. Roli favorita naopak potvrdila Mladá Boleslav, která nováčka v nejvyšší soutěži Ústí nad Labem porazila 2:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

příbram ostrava.jpg

příbram ostrava.jpg

1. FK Příbram - FC Baník Ostrava 0:0

Baník přicestoval nabuzen šestigólovou výhrou v Gruzii v Evropské lize, ale rozdíl v rozehranosti nebyl nikterak patrný. Naopak Příbramští už po čtyřech minutách zahrozili, po centru Huni hlavičkoval Klesa kousek vedle. Ostrava se dostala do větší šance až po půlhodině hry, kdy Pilík hlavičkoval nad břevno. Vzápětí po pravé straně unikl příbramský Klesa, dostal se až před gólmana Daňka a ten mu skvěle vykryl střelecký úhel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si jak viděl zápas Ostravy v Příbrami Jan Kaliba.mp3

Druhý poločas patřil Koubkovým svěřencům, jedinou pořádnou šanci si ale dokázal vytvořit Pilík, jehož pokus zblízka včas zlikvidoval brankář Rondzik. Změnit stav zápasu mohla už jen teč ve zdi při Frejlachově přímém kopu. Příbramský Rondzik ale stačil na změněnou dráhu míče zareagovat a tak se oba soupeři rozešli s bodem.

FK Ústí nad Labem - FK Mladá Boleslav 0:2 (0:1)

Fotbalisté Ústí nad Labem zaplatili při svém prvním ligovém vystoupení nováčkovskou daň a v teplickém exilu podlehli v úvodním kole sezony Mladé Boleslavi 0:2, přestože měli hlavně v první půli optickou převahu. Zkušenější hosty dostal ve 26. minutě do vedení po nečekaně rozehraném přímém kopu Sylvestre. Inkasovaný gól ale nováčka nesrazil, naopak mohl brzy vyrovnat. Volkův centr z levé strany brankář Miller neudržel a na dobíhajícího Doležala zívala prázdná branka. Míč do ní ale nedolétl. Do cesty se mu možná postavila ruka stopera Rolka, který vzápětí padl k zemi a odpískání případné penalty unikl.

Druhý gól si dali Severočeši sami poté, co si Polák v 57. minutě srazil míč do vlastní sítě. Přesto se Ústí mohlo ještě vrátit do hry. Z trochu zoufalého tlaku přišel v 65. minutě centr, po němž před brankou Kalina stáhl domácího Krbečka. Míč si na penaltu přinesl domácí stoper a zastupující kapitán Valenta, jenže s šancí na snížení naložil lajdácky. Dal si kratičký rozběh a pak poslal míč nad břevno.

Přehrát

00:00 / 00:00

Návrat Ústí nad Labem do nejvyšší soutěže hodnotí Pavel Petr.mp3


1. FK Příbram - Baník Ostrava 0:0

Rozhodčí: Královec - Zlámal, E. Marek. ŽK: Tarczal - Hušbauer. Diváci: 5072.
Sestavy:
Příbram: Rondzik - Plašil, Ricka, J. Štochl, Nohýnek - Klesa, Videgla, Tarczal, Pleško - Jurdík (61. Wágner), Huňa (85. Borek). Trenér: Hřídel.
Ostrava: Daněk - Šmejkal, Neuwirth, Bolf, Neves - Frejlach, T. Marek, Hušbauer (85. Greguš), Pilík (79. Fantiš) - Varadi, Šenkeřík (61. Zeher). Trenér: Koubek.

FK Ústí nad Labem - FK Mladá Boleslav 0:2 (0:1)

Branky: 26. Sylvestre, 57. vlastní Polák. Rozhodčí: L. Kovařík - Ubias, Jiřík. ŽK: Doležal, Martykán, Hyčka - Rolko, Kalina, Řezníček. Diváci: 3312.
Sestavy:
Ústí: Novák - Hyčka, Polák, Valenta, Dvořák (46. Franc) - Doležal (67. Jindráček), Martykán, Vrtělka, Volek - Kraut (76. Benčík), Krbeček. Trenér: Habanec.
M. Boleslav: Miller - Brunclík, Janíček, Rolko, Kalina - Mendy, Opiela, Sylvestre, Táborský (75. Sedláček) - Kulič (90. Řezníček), Bulut (81. Chramosta). Trenér: Stanner.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme