Generálka Spartě nevyšla, v Moskvě to v Lize mistrů bude jiné, říká trenér Ščasný

Fotbalisty Sparty čeká v Lize mistrů duel na stadionu CSKA Moskva, na kterém si v evropském poháru zahráli před pěti lety. Od té doby se toho ale dost změnilo a mnohem víc v kádru českého týmu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Matějovský (8) je jediným Sparťanem, který pamatuje poslední vzájemný souboj s CSKA Moskva

Marek Matějovský (8) je jediným Sparťanem, který pamatuje poslední vzájemný souboj s CSKA Moskva | Zdroj: ČTK

Je jen jeden fotbalista Sparty, který ve zmíněném duelu na podzim roku 2010 v utkání Evropské ligy nastoupil. Záložník Marek Matějovský šel tehdy na hřiště až v devadesáté minutě, v době, kdy už bylo rozhodnuto.

Pražané tenkrát vůbec nehráli zle, jenže také ne bez chyb a v závěru zápasu je domácí třikrát vytrestali. Moskevský CSKA měl tehdy ve svém středu několik vynikajících útočníků, Vágnera Lova, Dumbiu nebo Tomáše Necida. A to platí stále, i když jména jsou teď jiná.

Přehrát

00:00 / 00:00

Generálka v Jihlavě Spartě nevyšla, před utkání Ligy mistrů v Moskvě plánuje trenér Zdeněk Ščasný změny v sestavě

„Jména mají skvělá. Vyměňují útočníky a pak je prodávají za hodně peněz. Jako byl teď Dumbia, před tím tam byl Vágner Love,“ všímá si záložník Marek Matějovský, a když kostra týmu zůstává delší dobu pohromadě, je jasné, že větší sehranost teď bude na straně ruského CSKA.

„Určitě bude jejich výhodou, že jsou spolu dlouho pohromadě s jedním trenérem. Naprosto jasně mají zažité, co kdo má hrát,“ tuší i kouč Zdeněk Ščasný.

Ten je na lavičce Sparty teprve několik měsíců, fotbalisty začal učit nový herní systém a v takto důležitém zápase je uvidí teprve poprvé.

„Osobně jsem je nepoznal v takhle těžkém zápase. V přípravě jsme hráli proti dobrým soupeřům, ať to byl Ludogorets, nebo Arnheim. Ale nikdo nehrál tak defenzivně jako Jihlava a nikdo tak ofenzivně, jako bude hrát CSKA,“ říká Zdeněk Ščasný, pro kterého by mohlo být o poznání složitější trefit správnou základní sestavu.

Slabiny soupeře si necháme pro sebe, říká před duelem v Tel Avivu plzeňský trenér Koubek

Číst článek

Tím spíš, když se jeho svěřencům zmíněný ligový duel v Jihlavě, zatím jediný soutěžní v této sezoně, vůbec nepovedl.

„Generálka nevyšla v žádném případě a už jsem hlásil, že v Moskvě to bude jiné. I změny v sestavě samozřejmě budou,“ dodal trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme