Generální ředitel Sparty Kotalík předpokládá, že Holoubek dostane ve vedení týmu výrazný prostor

Fotbalová Sparta řekla už i oficiálně, kdo bude na jaře trénovat první tým. Od září to byl David Holoubek, měl výsledky, ale nikoli potřebnou licenci. Pražský klub proto hledal nového hlavního trenéra. Z angažmá Jindřicha Trpišovského sešlo, ani nikdo zvenčí nepřišel, a tak na Spartě našli jiný model. Oficiálně bude od ledna v čele realizačního týmu sportovní ředitel Tomáš Požár.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Realizační tým fotbalové Sparty (zleva) Adam Kotalík, David Holoubek a Tomáš Požár

Realizační tým fotbalové Sparty (zleva) Adam Kotalík, David Holoubek a Tomáš Požár | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

„Tomáš pro tuhle pozici splňuje všechna kritéria. Disponuje potřebnou licencí a navíc i v rámci hierarchie Sparty je přímým nadřízených všech trenérů a celého realizačního týmu. Jeho role a pozice bude naprosto přirozená a také v podstatě reálně i je.“

A pro generálního ředitele Sparty Adama Kotalíka tak bylo přirozené, že Tomáš Požár bude oficiálně -kromě sportovního ředitele dělat i hlavního trenéra. Navíc nejde do neznáma…

Přehrát

00:00 / 00:00

David Holoubek už není hlavním trenérem fotbalové Sparty. A nebo je? V letenském klubu vymysleli na první pohled šalamounské řešení

„Byl jsem přítomen ve všech pracovních procesech, které probíhaly v rámci realizačního týmu. Byl jsem jeho součástí, a tudíž i z toho důvodu považujeme za zcela logické, že mám největší zodpovědnost za sportovní výsledky prvního týmu, že se postavím do čela,“ uvádí Tomáš Požár.

Jak velká ale bude jeho role při reálném vedení týmu, je otázkou. Na Spartě byli s prací Davida Holoubka spokojeni, vždyť vybojoval třeba postup do jarní části Evropské ligy.

„Tomáš jako sportovní ředitel bude zastávat pozici hlavního trenéra a je jenom na něm, jak velký prosto v rámci přípravy a při vedení dá Davidovi. Já předpokládám, že ten prostor, který David dostane, bude výrazný,“ říká generální ředitel pražského klubu Adam Kotalík, který si myslí, že aktuální sparťanský model nejde proti licenčnímu řádu.

Hlavním trenérem Sparty je Tomáš Požár. Holoubek bude jeho 'nejbližším spolupracovníkem'

Číst článek

„Samozřejmě jsme řešili konkrétně tuhle záležitost jak s licenčním manažerem, tak s ředitelem ligy. V podstatě z licenčních předpisů i ze všech další vyplývá, že řízení týmu může dělat kdokoliv - trenér, asistenti, nebo trenér brankářů,“ dodal.

Oficiálně je ale hlavním trenérem Sparty Tomáš Požár, a tak teď bude mít David Holoubek svého nadřízeného blíž.

„V podstatě se nic nemění. Už s námi spolupracoval a na to se těším, protože to je člověk, který Spartu může posunout dál,“ myslí si David Holoubek, který si potřebnou nejvyšší trenérskou licenci dodělává. Až se mu to povede, už v žádném klubu, který by ho chtěl angažovat, podobnou situaci nebudou muset řešit.

Mirko Vasić, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme