GLOSA: Jsme schopni porazit i silnější soupeře, věří Dočkal před odletem do Toulouse

V pondělí začne fotbalové Euro ve Francii už i pro český výběr kouče Pavla Vrby. Zítra od 15 hodin čekají v Toulouse národní tým obhájci titulu ze Španělska, kteří i letos patří mezi favority. Po všeobecné přípravě a soustředění se v tréninku na vlastní styl hry se teď čeští reprezentanti začali zaměřovat také na úvodní utkání turnaje. Co to obnáší, vysvětlil pro Radiožurnál záložník Bořek Dočkal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Bořek Dočkal (vlevo) a brankář Petr Čech po pátečním tréninku české fotbalové reprezentace ve francouzském Tours

Záložník Bořek Dočkal (vlevo) a brankář Petr Čech po pátečním tréninku české fotbalové reprezentace ve francouzském Tours | Zdroj: ČTK

Až vlastně poslední dny tady ve Francii jsme se zaměřili vyloženě na Španěly, na první zápas, kdy je to samozřejmě o trénincích na hřišti, nějaké herní varianty, standardky, kde se trenéři snaží ukázat cestu, kudy bychom mohli překvapit a kde by mohla být cesta k nějakému úspěchu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Českou fotbalovou reprezentaci čeká přelet do Toulouse, dějiště jejího úvodního duelu na Euru proti Španělsku. Bořek Dočkal exkluzivně na Radiožurnálu v pravidelné glose

Jsme ve fázi, že první zápas se blíží a už nemá cenu trénovat dvoufázově, takže je to o jedné fázi tréninku denně. Druhá fáze je potom taktická příprava na videu, kde se rozebírají různé herní situace a hra soupeře obecně.

Trenéři se tam snaží ukázat nějaká slabší místa, protože přeci jenom každý tým nějaké své slabiny má. Takže tam je vždycky dobré se na to už před zápasem připravit a snažit se nějaké varianty najít.

Víme, že nás čeká obrovská síla, se kterou se tady potkáme, tak věříme, že při nějakém našem optimálním výkonu jsme schopní – a už jsme si to i ověřili v kvalifikaci – porazit i soupeře, kteří mají silnější jednotlivce než my. Tohle vědomí je pro nás také důležité.

Jsem veterán a jsem na to zvyklý, říká Rosický. Na Euru je v dobré pohodě

Číst článek

Dnes už nás čeká přesun do Toulouse, místa prvního utkání, a tím, jak už Euro začalo a sledujeme první zápasy v televizi, tak atmosféra všechny pohlcuje. Všichni vědí, že se to blíží a hrozně se těšíme, až to vypukne a až budeme moci sami do turnaje naskočit. Takže se těšíme a doufáme v podporu lidí – když ne na stadionu, tak alespoň doma u televize.

Fotbalové ME 2016 - skupina D | Foto: ČTK

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme