Gól a červená. Omlouvám se celé Slavii, hlesl smutný hrdina derby Vukadinovič

Leckterý slávista mohl uronit slzu při dojemném loučení s velkým umělcem a klubistou Miroslavem Ondříčkem před ligovým derby s Bohemians 1905. A do breku bylo slávistům i po zápase, ve kterém na poslední chvíli ztratili výhru. Nejvíc měl po remíze 1:1 na krajíčku kladný i záporný hrdina večera v jedné osobě Vukadin Vukadinovič.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodčí Příhoda uděluje Vukadinu Vukadinovičovi ze Slavie (v bílém) červenou kartu.

Rozhodčí Příhoda uděluje Vukadinu Vukadinovičovi ze Slavie (v bílém) červenou kartu. | Zdroj: ČTK

Miroslav Ondříček, za kterého se před výkopem držela minuta, by příběh srbského záložníka svou kamerou jistě zachytil se vším nábojem a všemi emocemi.

Z dění na trávníku by asi nabídl jeho dvě velké promarněné šance, poté tu, kterou proměnil ve vedoucí gól, a hned vzápětí frustrované seknutí nohou po protihráči, za což slávista uviděl rovnou červenou kartu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Slavie Miroslav Beránek viděl při derby s Bohemians 1905 i nebezpečnější zákroky než ten, za který viděl Vukadin Vukadinovič červenou kartu

Následovat by mohl Ondříčkův mistrný detail tváře zkroušeného Vukadinoviče, který mluvil a málem při tom brečel.

„Jsem strašně zklamaný, chci se omluvit celé Slavii. Ztratil jsem míč a chtěl jsem hru přerušit. Bylo to na půlící čáře, možná jsem mohl dostat jen žlutou,“ kál se po utkání srbský záložník.

Další střih a záběr na ustaraného kouče Slavie Miroslava Beránka, který měl na rozhodnutí sudího Příhody z 58. minuty podobný názor.

„Jsou pravidla, duch pravidel a duch hry. Jestliže se hraje takhle ostrý zápas, tak by mohla přijít žlutá karta. Viděl jsem další ostré zákroky, které byly daleko nebezpečnější,“ podotkl Beránek.

Sparta stáhla ztrátu na vedoucí Plzeň, v pražském derby se body dělily

Číst článek

A aby souvislosti byly ještě širší, mohla by Ondříčkova kamera zařadit retrospektivu a obrázky ze zápasu v Brně, kde před dvěma týdny musel střídat zraněný slávista Milan Škoda po nepovšimnutém zákroku Aleše Schustera.

„Šlo o brutální a likvidační zákrok, ale nebyla za něj ani žlutá,“ dodal kouč celku z Edenu.

Vukadinovič přijde o derby se Spartou

Červená karta může těšit nejen hráče Bohemians 1905, kteří proti oslabené Slavii stihli vyrovnat, ale i sparťany. Proti nim totiž Vukadinovič příští týden nesmí nastoupit.

„Vím, že přijdu o derby. Na takový zápas se těší každý. Mrzí mě to,“ dodal smutný hrdina vršovického derby v závěrečném klipu imaginárního posledního filmu Miroslava Ondříčka.

Závěrečné titulky obstarala severní tribuny. Kameramanovi vzkazem na rozloučenou, hráčům posměškem, že poháry si slávisté zase budou užívat leda v cukrárně.

Brankář Slavie Martin Berkovec na přímý kop Matúše Mikuše nedosáhl a Bohemians 1905 si z Edenu odvezli bod | Foto: ČTK

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme