Hlavním trenérem Sparty je Tomáš Požár. Holoubek bude jeho 'nejbližším spolupracovníkem'

Fotbalisté Sparty ohlásili změny v realizačním týmu. Hlavním trenérem v jarní části sezony bude dosavadní sportovní ředitel Tomáš Požár. U týmu zůstává i David Holoubek, který nemá potřebnou licenci a na konci podzimní části mu vypršela výjimka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Požár

Tomáš Požár | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

Vedení Sparty šalamounsky vyřešilo situaci, kdy její hlavní trenér neměl potřebné vzdělání. Tomáš Požár profilicenci už vystudoval a vedle pozice sportovního ředitele nyní bude přítomen i na lavičce při zápasech. Zároveň bude Spartu zastupovat na tiskových konferencích.

David Holoubek se přesouvá do pozice asistenta a klub ho v prohlášení na webových stránkách nazval Požárovým „nejbližším spolupracovníkem“. Holoubek byl jmenován hlavním trenérem, ale bez profilicence mohl funkci vykonávat pouze 60 dní. Tato lhůta vypršela na konci listopadu.

Bývalý kouč dorostu Sparty potřebnou licenci aktuálně studuje, získat by ji měl během jarní části.

Tomáš Požár prošel mládežnickým systémem Sparty už jako hráč. V rudém dresu debutoval v osmnácti letech, ale jeho kariéru kazila častá zranění. Proto se stal trenérem a následně sportovním ředitelem v Bohemians.

V létě 2015 ho angažovala Sparta na pozici šéfa skautingu díky jeho velkému přehledu o českých i zahraničních hráčích. Letos v září se na Letné stal sportovním ředitelem.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme