Hráč utkání se lvíčatům v utkání s Německem hledal těžko

Česká fotbalová reprezentace do 21ti let remizovala v kvalifikačním zápase mistrovství Evropy 2011 s Německem 1:1. Na hře českého lídra páté kvalifikační skupiny se ale tentokrát jen těžce hledala nějaká pozitiva. Němci přijeli po krachu v kvalifikaci a jistotě, že už na závěrečný turnaj v Dánsku nemohou postoupit, s úplně novým kádrem, ale na jejich hře to patrné nebylo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Pekhart po závěrečném hvizdu spokojený nebyl

Tomáš Pekhart po závěrečném hvizdu spokojený nebyl | Zdroj: ČTK

Mladí nováčci v týmu trenéra Adriona většinu zápasu přehrávali české zkušené mazáky a jasně jim ukazovali, že pokud chtějí česká lvíčata postoupit z baráže na šampionát, budou muset nutně svůj výkon pozvednout do opravdu fotbalových výšin. Hledat tentokrát nejlepšího českého hráče bylo totiž nad síly většiny zápasových aktérů.

"Čeští hráči se sice ujali vedení, my jsme ale opravdu na hřišti bojovali. Vyhrávali jsme osobní souboje, byli jsme rychlejší, lépe drželi míč a nakonec jsme tak i po zásluze vyrovnali," hodnotí vcelku objektivně realitu na mladoboleslavské trávníku hostující trenér Rainer Adrion. I ten ale dokázal nakonec najít v týmu svého kolegi Dovalil hráče, jehož výkon ho zaujmul:

Přehrát

00:00 / 00:00

Mladoboleslavská hádanka

"Pekhart! Číslo jedenáct, ten si odvedl svoje, je to dobrý hráč."

Slova, kterým se ani nechce věřit, útočníci českého výběru totiž tentokrát jakoby na hřišti ani nebyli.Slovům německého trenéra tak nechtěl věřit ani samotný jablonecký hráč.

,,Tak to se snad ani hodnotit nedá. My jsem vepředu byli prakticky bez balonu. Kazili jsme první, druhou přihrávku, takže hrozný," nešetřil kritikou Pekhart.

Mladoboleslavskou hádanku o hledání nejlepšího českého hráče utkání, nad kterou si lámali hlavy mnozí zainteresovaní, tak nakonec rozkousl až samotný trenér českého výběru Jakub Dovalil.

,,Tak byly tam některý dobrý výkony, zejména brankář Vaclík. To byl ale zároveň asi taky jediný hráč, který stál za pochvalu," nachází sarkasticky český trenér jméno nejlepšího českého hráče zápasu proti Německu. Už nyní je ale i Dovalilovi jasné, že Vaclík mezi třemi tyčemi nebude tím, kdo bude moci zařídit výhru v nadcházející baráži.

Fotbalová jednadvacítka poprvé v kvalifikaci klopýtla
Startuje fotbalová kvaliface o EURO 2012, Češi odpočívají
Fotbalová lvíčata budou chtít proti Německu potvrdit formu

Jakub Kanta, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme