Hráči fotbalového Jablonce se topí v herní krizi a Miroslavu Peltovi dochází trpělivost

Čeští „Galacticos“ nezáří a v Jablonci přituhuje nejen kvůli postupujícímu podzimu. Tamní fotbalisté v této sezóně ještě doma nevyhráli. Ve včerejším desátém ligovém kole pouze remizovali se Slavií. Klub vlastněný předsedou Fotbalové asociace Miroslavem Peltou je plný drahých hráčů, ale zatím bloudí ve slepé uličce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Pelta

Miroslav Pelta | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Naše ambice jsou pořád velké, ale momentálně nemáme body a propadáme se tabulkou. Všichni čekali, že budeme útočit na titul, a místo toho se zmítáme ve středu tabulky. Trápí nás to samozřejmě všechny, včetně pana Pelty,“ říká o svém nadřízeném trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý

Miroslavu Peltovi kvetou obchody s Čínou, plesá z postupu národního týmu na EURO, ale jeho lokální království mu padá na hlavu. Podle oficiální verze má sice Šilhavý stále podporu, ale ze zákulisí prosakuje, že Peltova tolerance špatných výsledků se v Jablonci blíží nule stejně nekompromisně jako rtuť v baňce teploměru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý hovoří o herní krizi svého týmu

„Přímo od pana Pelty ne, ale samozřejmě cítíme tlak od fanoušků a z médií. Herní křeč a důležitost výsledku byla vidět i ve druhé půli proti Slavii. Soupeři si víc hlídají styl, kterým jsme je přehrávali v loňském roce. Ale jestli chceme hrát o nejvyšší příčky, musíme si s tím poradit,“ doplňuje záložník Martin Pospíšil.

Už aby to bylo, říkal si asi Miroslav Pelta, po zápase se Slavií na VIP tribuně nervózně podupávající při rozhovoru se spokojenějším spolumajitelem pražského klubu Jiřím Šimáněm. Kdo ví, třeba si s ním domlouval, jestli by taky Jablonec nechtěli částečně financovat Číňani. Peltova snaha podělit se s někým o akcie klubu je zřejmá už víc než rok, ale lépe se pochopitelně nabízí jeden z nejlepších českých oddílů než ligový průměr, což je jablonecká realita dneška.

Jan Kaliba, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme