Hrajeme proti dvanácti, postěžoval si obránce Manchesteru. Dostal milionovou pokutu

Pokutu 40 tisíc liber, dostal od anglické fotbalové asociace obránce Manchesteru City Bacary Sagna. Francouzská opora Citizens si po zápase se s Burnley postěžovala na sociální síti na výkon rozhodčího, podle vedení tak znevážila pověst fotbalu. Klub se proti výši pokuty odvolá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bacary Sagna (vpravo) během zápasu s Burnley

Bacary Sagna (vpravo) během zápasu s Burnley | Zdroj: Reuters

„Hrajeme v deseti proti dvanácti, ale pořád bojujeme a vyhráváme jako tým,“ napsal Bacary Sagna před dvěma týdny na svůj instagramový účet a připojil fotku radujícího se hloučku hráčů Manchesteru City.

Narážel na průběh zápasu s Burnley a zpochybnil výkon rozhodčího Leeho Masona, který ve 32. minutě vyloučil jeho spoluhráče Fernandhina. „Citizens“ i v deseti dokázal zápas vyhrát 2:1.

Přestože Francouz fotografii i s komentářem rychle smazal, začalo se o Sagneho výrok zajímat vedení anglického fotbalu a FA dnes vydala rozhodnutí. Sagnovi udělila pokutu 40 tisíc liber (cca 1,25 milionu korun) a varovala ho, aby se podobných prohřešků už dále nedopouštěl.

Sagna se podle funkcionářů provinil tím, že zpochybnil regulérnost zápasu a nestrannost rozhodčího, čímž poškodil pověst celého fotbalu.

Vedení Manchesteru city nevyloučilo, že se proti výši trestu odvolá, podle zdrojů Sky Sport už je management Citizens rozhodnutý, že se proti vysoké pokutě bude bránit.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme