Hušbauer definitivně odchází ze Sparty na hostování do Cagliari

Fotbalista Josef Hušbauer definitivně opouští Spartu. Obhájce mistrovského titulu oznámil, že čtyřiadvacetiletý záložník odchází na roční hostování do Cagliari, které má ve smlouvě zakotvenou i opci na přestup. Transfer byl uzavřen poté, co člen reprezentačního kádru úspěšně prošel zdravotní prohlídkou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Hušbauer míří ze 'Sparty do italské ligy

Josef Hušbauer míří ze 'Sparty do italské ligy | Zdroj: ČTK

Sparta by měla údajně dostat milion eur (asi 28 milionů korun) a další tři miliony v případě přestupu.

„Věděli jsme, že Pepa jednou Spartu opustí, protože jsme s ním v létě uzavřeli dohodu, že pokud zájem Cagliari bude trvat dál a jednání se obnoví v zimním přestupovém období, nebudeme mu bránit v odchodu,“ uvedl člen sparťanského představenstva Sparty Jakub Otava na klubovém webu.

„V létě to pro nás byla nepředstavitelná věc i s ohledem na to, že jsme nechtěli pouštět nejlepšího hráče a nejlepšího střelce před předkoly evropských pohárů. Dodrželi jsme slovo a nechceme mu dál bránit v jeho kariéře,“ dodal Otava.

Cagliari mělo o Hušbauera zájem už v létě, kdy si nejlepšího střelce minulého ligového ročníku jako posilu vyhlédl Zdeněk Zeman. Český trenér byl sice o Vánocích odvolán, ale ani po příchodu jeho nástupce Gianfranca Zoly neztratil aktuálně 18. celek italské ligy o českého středopolaře zájem.

První posilou Picault

Sparta naopak ohlásila první zimní posilu. Kádr druhého celku Synot ligy rozšířil americký útočník Fabrice Picault z Fort Lauderdale z nižší americké soutěže North American Soccer League. Na Letné podepsal roční smlouvu.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme