Hvězdy nabízejí pomoc. Za Chapecoense by mohli hrát Ronaldinho či Riquelme

Brazilský fotbalový klub Chapecoense po leteckém neštěstí, při němž v pondělí zemřelo devatenáct hráčů a celý realizační tým, nezanikne. Tři dny po pádu letadla prohlásil ředitel celku Ivan Tozzo, že Chapecoense se znovu začne budovat od píky, a proto bude silnější než dřív. Pomoc mu teď nabízí třeba i bývalý nejlepší fotbalista planety Ronaldinho.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ronaldinho ve Fluminense skončil loni, oficiálně ale kariéru ještě neukončil

Ronaldinho ve Fluminense skončil loni, oficiálně ale kariéru ještě neukončil | Foto: Fotobanka Profimedia

Ani jeden z nich fotbal profesionálně nehraje, ale je možné, že kopačky znovu obují.

Šestatřicetiletý Brazilec Ronaldinho a osmatřicetiletý Argentinec Juan Román Riquelme údajně nabídli pomoc Chapecoense, které při pondělní letecké nehodě u kolumbijského Medellínu ztratilo devatenáct hráčů a celý realizační tým.

„Jsme tady, abychom Chapecoense pomohli. V první řadě ale potřebují pomoc rodiny, takže jakákoli očekávání teď nejsou na místě,“ řekl Roberto Assis s tím, že jeho bratr Ronaldinho je ochoten pomoci jakýmkoli možným způsobem. Brazilské kluby navíc chtějí Chapecoense zapůjčit hráče na hostování.

Na Chapecoense vzpomínají nejprestižnější evropské soutěže

Týmy anglické Premier League, německé bundesligy i španělské La Ligy už v týdnu během pohárových utkání držely minutu ticha a jejich hráči navlékli na rukávy černé pásky. Pokračovat v tom budou i o víkendu v ligových soutěžích. Příští týden si zesnulé fotbalisty připomenou také účastníci Ligy mistrů a Evropské ligy.

Doporučení připomenout si fotbalisty brazilského celku dostaly od Ligové fotbalové asociace i české celky. „Záleží ale jen na nich, jak se k naší výzvě postaví – je to čistě dobrovolné,“ sdělil Zpravodajskému webu Českého rozhlasu Daniel Hajný, ředitel komunikace LFA.

Brazilští hráči přišli o krajany i kamarády

Když v týdnu španělský Real Madrid držel před tréninkem minutu ticha, brazilský obránce Marcelo se rozplakal. Slzy neudržel ani zadák Arsenalu Gabriel (odkaz na vzpomínkové video), kterého zesnulý kouč Chapecoense Caio Júnior kdysi trénoval a byl jeho kamarádem.

„Nesu to velmi těžce… Stalo se něco, co si nikdy nikdo neuměl představit. Chtěl bych všem vzkázat, aby neodkládali věci, které můžou udělat dnes, na zítra. Já jsem chtěl v sobotu v den svých narozenin zavolat Ciaovi Júniorovi… Ale odložil jsem to,“ litoval Gabriel.

Brazilský obránce Arsenalu Gabriel (uprostřed) | Foto: Reuters

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme