Iniestovi blahopřál i španělský král, záložník spoléhal na klid a trpělivost

Fotbalisté nemusí naběhat spoustu kilometrů nebo pálit na branku jako zběsilí, aby byli nejlepší. Čeští reprezentanti se o tom přesvědčili ve svém prvním zápase na Euru ve Francii. Porazil je jeden okamžitý záblesk geniality mistra světa Andrése Iniesty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Plašil marně stíhá Andrése Iniestu. Španělský záložník na konci připravi jediný gól zápasu

Jaroslav Plašil marně stíhá Andrése Iniestu. Španělský záložník na konci připravi jediný gól zápasu | Zdroj: Reuters

„Kolem běhá milion přihrávek a je těžké jim do toho zasáhnout a vzít jim balon. Jsou z kroku schopní všechny přehodit a poslat frajera, aby šel sám na bránu,“ řekl po své premiéře na Euru Pavel Kadeřábek o hře Španělska.

Hrozbu, o které obránce Hoffenheimu mluví, ztělesňoval hlavně Andrés Iniesta. Při každé jeho přihrávce Češi vyhlašovali pohotovost a nakonec právě on předvedl rozdílový kop. Na milimetry přesný centr poslal tři minuty před koncem míč na hlavu Piquému.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas Španělsko - Česko rozhodla 87. minuta a geniální centr Andrése Iniesty

S tak přesným pasem se Roman Hubník v české lize běžně nesetkává. „Byli jsme hodně u sebe, to bylo důležité. Ale i přesto se tam párkrát dostali a Iniesta je výborný hráč. Po standardce jsme si měli bránit určeného hráče, možná proto tam vznikla mezera, kde Piqué zůstal sám. Nebýt standardky, ubránili jsme to,“ přemýšlí stoper Viktorie.

Španělé sice zvítězili výkonem, za který je světová média rozhodně nechválí, ale na hřišti vypadali, jako by až do poslední chvíle neměli žádné pochybnosti, že proti urputně bránícímu soupeři vítězný gól dají.

Rusové jsou podmínečně vyloučeni z Eura. Přehnané, řekl ruský ministr sportu

Číst článek

A právě Iniesta byl snad ze všech španělských fotbalistů nejklidnější. Za svůj výkon si po zápase vysloužil podání ruky přímo od španělského krále Filipa.

„Není to poprvé, co jsme hráli takový zápas, kdy soupeř jen zuby nehty bránil, Ale je to vlastně pocta - znamená to, že před námi Češi měli velký respekt. Neexistuje recept, jak takové zápasy vyhrávat. Prostě musíte zůstat v klidu, obrnit se trpělivostí a hrnout se dopředu, dokud nedostanete, co chcete,“ vysvětluje záložník.

„Já nejsem hráč, který by příliš běhal bez míče, takže se do jejich situace nedokážu moc vcítit, ale vím, že hrát 90 minut způsobem jako předvedli Češi, to je vyčerpávající a vydržet to je moc těžké,“ dodává 32letá hvězda Barcelony.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme