Islanďané otočili zápas s Anglií a slaví překvapivé čtvrtfinále

Posledními čtvrtfinalisty Eura se stali Islanďané, kteří v Nice překvapivě pokořili Anglii 2:1. Výběr Islandu přitom do zápasu nevstoupil vůbec dobře, když již ve čtvrté minutě poslal z penalty Anglii do vedení kapitán Rooney. Zástupci nejmenší země na mistrovství Evropy ovšem záhy otočili skóre a výsledek 2:1 už nepustili. Ve čtvrtfinále se vítězný Island utká s domácí Francií.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Anglie Wayne Rooney v souboji se svým islandským protějškem Aronem Gunnarssonem

Kapitán Anglie Wayne Rooney v souboji se svým islandským protějškem Aronem Gunnarssonem | Zdroj: Reuters

Začátek střetnutí mezi Anglií a Islandem začal na poměry vyřazovacích bojů velmi neobvykle, když v prvních 18 minutách zápasu padly tři branky.

Tu první z nich měl na svědomí anglický kapitán Wayne Rooney, jenž svým prvním gólem na turnaji proměnil ve čtvrté minutě nařízenou penaltu a zajistil Angličanům jednogólový náskok.

Angličané si vedení neužili moc dlouho, když v 6. minutě srovnal na 1:1 Ragnar Sigurosson. Na začátku vyrovnávací akce byl v podání Islandu již tradiční dlouhý aut Gunnarssona, který svým vztahováním našel Árnasona a ten následně prodloužil na již zmíněného úspěšného střelce Sigurossona.

Španělé nestačili v osmifinále na Italy a Euro potřetí v řadě nevyhrají

Číst článek

O dvanáct minut později pak přišel pro Angličany další šok poté, co se ke střele v pokutovém území dostal Kolbeinn Sighórsson. Na střelu islandského forvarda sice gólman Joe Hart dosáhl, míč ale nedokázal kompletně zastavit, takže se Island dostal do vedení 2:1.

Ve zbylých minutách první půle sice Anglie měla více ze hry, ale na dobře sehranou obranu soupeře najít recept nedokázala, což znamenalo, že se šlo do kabin za stavu 2:1 pro Island.

Nepříliš úspěšné dobývání islandské obrany ze strany Angličanů pokračovalo i po přestávce. Hráči Albionu se však do větších šancí nedostávali a trápily je i nepřesnosti, což byl příklad i kapitána Rooneyho.

Angličané se nakonec vytouženého gólu nedočkali, takže Islanďané dokonali překvapení a mohou se těšit na čtvrtfinále, ve kterém je v neděli čeká domácí Francie.

Mistrovství Evropy ve fotbale - osmifinále
Anglie - Island 1:2 (1:2)
Branka: 5. Rooney z pen. - 6. R. Sigurdsson, 18. Sigthórsson. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan - Jug, Vinčič (všichni Slovin.). ŽK: Sturridge - G. Sigurdsson, Gunnarsson. Diváci: 33 901.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme