Islanďané ubránili Ronalda. Ze zápasu s Portugalskem berou bod za remízu 1:1

První várku zápasů fotbalového Eura ve Francii uzavřel druhý duel skupiny F mezi Portugalskem a Islandem. Seveřané ze svého prvního zápasu na velkém mezinárodním turnaji berou bod proti Portugalsku, za které se nedokázal prosadit hvězdný Cristiano Ronaldo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Portugalsko remizovalo s Islandem 1:1

Portugalsko remizovalo s Islandem 1:1 | Zdroj: Reuters

Právě Portugalec Ronaldo útočil proti Islandu na statistický primát. Mohl se stát prvním hráčem historie, kterému se podaří skórovat na čtvrtém mistrovství Evropy. Stejnou příležitost včera nevyužil Švéd Zlatan Ibrahimović.

První příležitost sice měli seveřané, ale Gylfi Sigurdsson ani nadvakrát Patrícia nepřekonal a iniciativu převzali favorité. Ronaldo po 20 minutách centrem našel Naniho, kterého reflexivně vychytal Halldórsson.

Gólman Islandu pak pokryl i příležitost Ronalda, ale na Naniho střelu ze 30. minuty už nestačil a portugalský záložník vstřelil 600. gól v historii evropských šampionátů.

Portugalský tlak pokračoval i po přestávce, jenže z ojedinělého útoku udeřili v bílém hrající Islanďané. Gudmundsson poslal z pravé strany přesný centr do pokutového území, tam si Birkir Bjarnason poodstoupil od obránce a prvním dotykem se trefil přesně k tyči.

Rozhodnout mohli Nani i střídají Quaresma, jenže první branku netrefil, druhý zas mířil doprostřed. Obrovskou šanci měl Cristiano Ronaldo, který se s míčím u hlavy ocitl sám před Halldórssonem, jenže brankář Islandu byl skvěle postavený.

Za Island mohl rozhodnout 5 minut před koncem Finnbogason, jenže ten nechal vyniknout Patrícia. I tak může být Island s výslednou remízou spokojený. Při svém prvním vystoupení na velkém turnaji získal první bod.

Mistrovství Evropy ve fotbale ve Francii:
Skupina F (hráno v St. Étienne):
Portugalsko - Island 1:1 (1:0)
Branky: 31. Nani - 50. B. Bjarnason. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun - Göcek, Simsek (všichni Tur.). ŽK: B. Bjarnason, Finnbogason (oba Isl.). Diváci: 38.742.
Sestavy:
Portugalsko: Patrício - Vieirinha, Carvalho, Pepe, Guerreiro - Mário (76. Quaresma), Danilo, Moutinho (71. Sanches), Gomes (84. Éder) - Nani, Ronaldo. Trenér: Santos.
Island: Halldórsson - Sävarsson, R. Sigurdsson, Árnason, Skúlason - Gudmundsson (90. E. Bjarnason), Gunnarsson, G. Sigurdsson, B. Bjarnason - Sigthórsson (81. Finnbogason), Bödvarsson. Trenéři: Hallgrímsson, Lagerbäck.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme