Jablonec může dotáhnout špičku fotbalové ligy, útočí i Teplice

Severočeské kluby mají v nejvyšší fotbalové soutěži dlouhodobě vysoké ambice a nejinak je tomu i v tomto ročníku Synot ligy. Teplice a Jablonec předsezónní cíle naplňují a útočí na čelo ligy, Liberci se ale daří méně a je až 12.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jablonečtí fotbalisté v posledních 3 zápasech inkasovali pouze jednou a dotírají na čelo tabulky

Jablonečtí fotbalisté v posledních 3 zápasech inkasovali pouze jednou a dotírají na čelo tabulky | Zdroj: ČTK

Jako první ze severočeského trojlístku zasáhne do hry nejvýše postavený tým, tedy třetí Jablonec. Ten inksasoval v posledních třech zápasech jediný gól. Problémy ale mají Severočeši hlavně s útočnou produktivitou.

„Doma jsme už poztráceli dost bodů, tak musíme získat 3, ať se nám v reprezentační přestávce dobře dýchá. Musíme proměňovat šance,“ je si vědom před duelem s pražskou Duklou Martin Pospíšil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na formu severočeských týmů před 10. kolem nejvyšší fotbalové soutěže se zaměřil reportér ČRo Michal Jurman

Jablonci by navíc v nadcházejícím kole výrazně pomohly úspěchy dalších severočeských týmů. Druhá Sparta totiž v neděli hostí Liberec a vedoucí Plzeň zase čtvrté Teplice. Úspěch severočeských týmů v těchto dvou zápasech, by tak nahrál i jabloneckému boji o čelo tabulky.

„Všichni můžou ztratit a my se můžeme dotáhnout. Určitě se budeme snažit i odpoutat od zbylých týmů,“ potvrzuje jablonecký Filip Novák, že od pátku do neděle se mohou dít na čele fotbalové Synot ligy velké věci.

Své k tomu může říct kromě Jablonce a Teplic i Liberec. Ten je sice aktuálně až na 12. místě tabulky, jako remízový král soutěže by se ale ani on nemusel vracet z Letné s prázdnou.

Výsledky zápasů 10. kola Synot ligy jsou navíc o to důležitější, že následovat bude dvoutýdenní reprezentační pauza, kterou nechtějí ani severočeské týmy prožít v dusné a poraženecké náladě.

„Úkol zní jasně, je potřeba je zastavit,“ vzkazuje pomocí filmové hlášky plzeňský Jan Chramosta nejen do Teplic.

Jak se severočeské týmy proti těmto úkolům Plzně a vlastně i dvou pražských klubů postaví, budete moci jako tradičně mapovat i ve vysílání Radiožurnálu a ČRo Sport. Na adrese zpravy.rozhlas.cz totiž přineseme z 10. kola soutěže přímé přenosy hned čtyř zápasů, včetně všech tří vystoupení severočeských týmů.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme