Jablonec pokazil Plzni oslavy. O druhém sestupujícím se rozhodne mezi Příbramí a Olomoucí

Kompletním 29. kolem dnes pokračovala fotbalová Synot liga. Již jasným šampionům z Plzně pokazil oslavy s pohárem Jablonec, zatímco Sparta si i přes prohru v Brně zajistila stříbro. Jisté naopak není po předposledním kole ani to, kdo se umístí na třetím místě, a který tým sestoupí společně s Baníkem. O posledním sestupujícím se v sobotu rozhodne mezi Olomoucí a Příbramí, jež v dnešním duelu nestačila na Slavii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Plzně při převzetí mistrovského poháru

Fotbalisté Plzně při převzetí mistrovského poháru | Zdroj: ČTK

Fotbalisté Plzně po dnešním zápase s Jabloncem uzmuli pohár pro vítěze ligy. Před tím ale na trávníku nepředvedli ideální výkon, když především po chybách v úvodním poločase podlehli Severočechům 1:2. O oba góly Jablonce se v rozmezí 15.-18. minuty postaral Ruslan Migazov, který využil dvou přeslapů obrany Viktorie.

Po půli sice svým letošním 16. zápisem snížil Michal Ďuriš, ale to již bylo ze strany mistrů všechno, takže si Plzeň připsala druhou porážku v řadě.

Výhru dnes neoslavila ani v tabulce druhá Sparta, která prohrála v Brně 0:1. Pražané však i přesto mohou být spokojeni s tím, že jim stříbrnou pozici v tabulce už nikdo nesebere.

Spartě ke druhému místu pomohl fakt, že fotbalisté Mladé Boleslavi prohráli 0:2 na hřišti Bohemians 1905. O vítězný gól zelenobílých se postaral v 38. minutě z druhé vlny naběhnutý Karel Lulič, jenž tvrdou střelou otevřel skóre zápasu.

Díky prohře Středočechů v Ďolíčku se na třetí místo posunul Liberec, který v dramatickém duelu získal výhru 4:3 nad Zlínem. Zlínští se však s ohledem na další výsledky sestupu již bát nemusí.

Druhá liga není na fanoušky Baníku Ostrava připravena, myslí si šéf sokolovského týmu

Číst článek

Liberečtí přitom ještě v 76. minutě prohrávali 2:3, ale vzápětí přišly dva góly Davida Hovorky během čtyř minut a Slovan zápas otočil.

Pátou příčku v tabulce má zajištěnou Slavia, která dnes s přehledem porazila Příbram 3:1, čímž Středočechům zkomplikovala cestu za udržením ligové příslušnosti. Střetnutí bylo navíc obohaceno o vystoupení čtvrtého sudího, jenž byl zřejmě pod vlivem alkoholu a musel být odvolán.

V boji o udržení nejvyšší soutěže si nepomohla ani Olomouc, která prohrála na Slovácku 1:2. Hanáci hráli od 41. minuty v deseti, což jim sice nezabránilo v tom, aby v 54. minutě vyrovnali, ale nakonec nezískali ani bod, protože hráči z Uherského Hradiště nakonec díky Jaroslavu Divišovi brali výhru.

Naopak definitivní jistotu záchrany mají hráči Jihlavy, kteří si jasně poradili s Baníkem, a Teplice, jež si rozdělily body s Duklou 1:1.

29. kolo první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - FK Jablonec 1:2 (0:2)
Branky: 56. Ďuriš z pen. - 15. a 18. Mingazov. Rozhodčí: Franěk - Hock, Kubr. ŽK: Karavajev, Valeš (oba Jablonec). Diváci: 10.832.

Zbrojovka Brno - Sparta Praha 1:0 (0:0)
Branky: 88. Hyčka. Rozhodčí: Paták - Moláček, Hrabovský. ŽK: Lacko, Brigant - Mareček, Fatai, Krejčí. Diváci: 10,200 (vyprodáno).

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0)
Branky: 37. Lulič, 61. Acosta. Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Kříž. ŽK: Čmovš, Baroš, Jánoš (všichni Boleslav). Diváci: 4702.

1. FK Příbram - Slavia Praha 1:3 (0:3)
Branky: 53. Brandner - 13. Souček, 15. Mešanovič, 29. Barák. Rozhodčí: Marek - Vlasjuk, Caletka - Jech, Pechanec. ŽK: Bednář.

Slovan Liberec - Fastav Zlín 4:3 (1:2)
Branky: 24. a 61. Pulkrab, 75. a 80. Hovorka - 5. Poznar, 29. Jordan, 68. Vukadinovič. Rozhodčí: Příhoda - Blažej, Pospíšil. ŽK: Shala, Obročník - Hájek. Diváci: 4 669

Vysočina Jihlava - Baník Ostrava 3:0 (1:0)
Branky: 39. Bazal, 66. Hronek, 90.+1 Dvořák z pen. Rozhodčí: Jílek - Paták, Peřina. ŽK: Urdinov, Kučera - Granečný. ČK: 88. Šrom (Ostrava). Diváci: 3143.

1. FC Slovácko - Sigma Olomouc 2:1 (1:0)
Branky: 41. Valenta z pen., 59. Diviš - 54. Navrátil. Rozhodčí: Zelinka - Wilczek, Hájek. ŽK: Havlík, Daníček - Chorý, Petr, Navrátil, Radakovič. ČK: 40. Šindelář (Olomouc). Diváci: 4142.

FK Teplice - Dukla Praha 1:1 (0:1)
Branky: 81. Fillo - 11. Berger. Rozhodčí: Julínek - Pelikán, Pochylý. ŽK: Ljevakovič, Fillo - Hanousek. Diváci: 2421.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme