Jablonec se pokusí v Evropské lize vyřadit slavný Ajax před vyprodaným hledištěm

Jablonecký fotbalový stadion na Střelnici hlásí vyprodáno. Na duel 4. předkola Evropské ligy na severu Čech už lístek neseženete. Víc jak šest tisíc jich zmizelo v předprodeji. Není divu, přijede slavný Ajax Amsterodam a domácí si do odvety přivezli z Nizozemska přijatelnou porážku 0:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úvodní utkání vyhrál doma Ajax 1:0. Mitchell Dijks z Ajaxu (vlevo) a Vjačeslav Karavajev z Jablonce

Úvodní utkání vyhrál doma Ajax 1:0. Mitchell Dijks z Ajaxu (vlevo) a Vjačeslav Karavajev z Jablonce | Zdroj: ČTK

„Naposledy jsme měli vyprodáno v loňské sezoně v utkání se Spartou. Nicméně očekáváme reálně nejvíce diváků, co kdy na Střelnici bylo. Očekáváme největší nátlak na vstupy a turnikety,“ uvedl mluvčí jabloneckého klubu Štěpán Hanuš.

Na ligový duel se Spartou byl totiž také stadion vyprodaný. Nakonec ale všichni majitelé vstupenek nedorazili. Na Ajax to prý bude jiné.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jablonec se pokusí v Evropské lize vyřadit slavný Ajax Amsterodam před vyprodaným hledištěm

„Samozřejmě se všichni těšíme. Byl to jeden z cílů, abychom naplnili stadion a teď se nám to povedlo. Věřím, že to bude pro všechny zážitek,“ je přesvědčen útočník Tomáš Wágner.

Do hlediště pozvalo fanoušky jabloneckého klubu nejen jméno slavného soupeře. Důležitý je také poměrně příznivý výsledek z úvodního duelu. Porážka 0:1 dává domácím fotbalistům šanci.

„Kdyby to bylo 1:2 bylo by to lepší, ale všichni věříme v postup. Není to tak, že jdeme do zápasu s tím, že to nemůžeme zvládnout, že je to ztracený. To určitě ne,“ domnívá se obránce Filip Novák.

Nebojí se toho, že by se jemu nebo spoluhráčům rozklepala kolena. Nejen z protivníka, ale třeba i z bouřlivé kulisy.

 
Kapitán Tomáš Hübschman před Ajaxem

Kapitán Jablonce Tomáš Hübschman věří, že se náš tým popere s Ajaxem o postup. Více v rozhovoru pro TV Střelnice. #UEL #vprvnilinii

Posted by FK Jablonec on 26. srpen 2015

„Na Ajaxu bylo 30 000 lidí a tady bude jenom 6000. Na české poměry je to dobré a spíš by nám to mělo pomoc. Už jsem tady pátou sezonu, a jestli bude vyprodáno, to uvidíme, až přijdou lidi. Už jsem to slyšel tolikrát a stejně pak vyprodáno nebylo. Takže teď snad bude a všichni si to užijeme,“ dodal Filip Novák.

Utkání Jablonec – Ajax Amsterdam začíná ve čtvrtek v 18:00 hod. a můžete ho sledovat v přímé reportáži na streamu Český rozhlas Sport na našem webu.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme