Jablonec se přiblížil finále Poháru FAČR, v Mladé Boleslavi vyhrál 2:1

Fotbalisté Jablonce vstoupili vítězně do semifinále Poháru FAČR, když na hřišti Mladé Boleslavi vyhráli 2:1. Během úvodních osmnácti minut vstřelili góly Mingazov a Kopic, domácí snížili ještě v prvním poločase gólem Zahustela.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V semifinále Poháru FAČR bojují Daniel Bartl (vpravo) z Mladé Boleslavi a Martin Pospíšil z Jablonce

V semifinále Poháru FAČR bojují Daniel Bartl (vpravo) z Mladé Boleslavi a Martin Pospíšil z Jablonce | Zdroj: ČTK

Jablonec začal s velkou chutí. Mingazov se ve 2. minutě ještě zastřeloval, ale o pět minut později už domácího brankáře Hrušku překonal. Po přihrávce za obranu elegantně přehodil mladoboleslavského gólmana a poslal Jablonec do vedení.

V 18. minutě bylo na hostující straně ještě veseleji. Kopic po kombinaci s Pospíšilem krásně vystřelil a Hruška podruhé vylovil míč ze své branky. Vzápětí byl v další šanci Mingazov, ale tentokrát nemířil přesně.

První příležitost domácích neproměnil Ďuriš, když nepotrestal chybu brankáře Hrubého a tak se domácí fanoušci radovali až devět minut před přestávkou. Do šance se dostal Zahustel a překonal Hrubého.

Po změně stran se domácí zlepšili a mohli brzy vyrovnat. Ďuriš ani Zahustel ale ve svých šancích neuspěli. Na druhé straně nastřelil Mingazov břevno. V závěru už se na výsledku nic nezměnilo a Jablonec si do odvety veze jednogólový náskok.

Chcete z domácího poháru do fotbalové Evropy? Musíte ho vyhrát

Číst článek

Úvodní utkání semifinále fotbalového Poháru FAČR:

FK Mladá Boleslav - Baumit Jablonec 1:2 (1:2)
Branky: 36. Zahustel - 6. Mingazov, 18. Kopic. Rozhodčí: Julínek - Kordula, Kotík. ŽK: Štohanzl, Končal.
M. Boleslav: Hruška - Kysela, Křapka, Kúdela, Thalamy (46. Thalamy) - Ščuk, Štohanzl - Zahustel, Vacek (46. Wágner), Bartl - Ďuriš (79. Magera). Trenér: K. Jarolím.
Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, F. Novák - Hübschman, Rossi - Kopic, M. Pospíšil (82. Greguš), Mingazov (69. Masopust) - Šabala (37. Doležal). Trenér: Šilhavý.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme