Jablonec vyřadil v poháru Spartu, do semifinále jde i Boleslav s Libercem

Fotbalisté Sparty loňský triumf v Poháru FAČR neobhájí. Pražané v odvetném čtvrtfinálovém duelu prohráli v Jablonci 0:2 a po úvodním domácím vítězství 2:1 v soutěži končí. Do semifinále naopak postoupila Mladá Boleslav, která přestřílela Slovácko 5:3, a Liberec. Ten napravil porážku z Třince a doma druholigového soupeře zdolal 2:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jablonec poslal v duelu se Spartou do vedení z penalty Filip Novák

Jablonec poslal v duelu se Spartou do vedení z penalty Filip Novák | Zdroj: ČTK

Jablonec rozhodl o svém postupu už v prvním poločase. Ve 22. minutě odpískal sudí Ardeleánu po zákroku Kováče na Doležala penaltu, kterou bezpečně proměnil nejlepší střelec Severočechů Novák.

Sparťané mohli rychle srovnat, ale Matějovský i dorážející Řezníček trefili jen břevno. Jablonec byl mnohem efektivnější. Ve 37. minutě prošel Kopic středem hřiště a přízemní střelou k tyči přidal druhý gól domácích.

Osm gólů v Boleslavi

Boleslavi pomohla k vedení hrubka obránce Slovácka Kuncla, jehož špatnou rozehrávku potrestal Wágner. Hosté v závěru první půle zásluhou Trávníka vyrovnali, ale po změně stran vrátil Boleslavi vedení Skalák. Reprezentant do 21 let poté vybojoval penaltu a Wágner svou druhou brankou utkání rozhodl.

V závěru ještě dvěma góly postup Středočechů pojistil Ďuriš, Slovácko už stihlo jen brankami Košúta a Diviše porážku zmírnit.

Slovanu trefil postup Pavelka

Liberci, který v Třinci prohrál 1:3, vykřesal v domácí odvetě postupovou naději Breznaník až po hodině hry povedenou střelou pod břevno.

Slovan si poté vytvořil tlak, který vyústil v předposlední minutě. Pavelka napřáhl z dvaceti metrů a zamířil přesně k tyči. Třinci šanci na zvrat sebrala vyloučení Matouška s Kubáněm, kteří dostali shodně druhou žlutou kartu.

Posledního semifinalistu určí středeční souboj Plzně s Teplicemi.

Odvetná utkání čtvrtfinále fotbalového Poháru FAČR:

Baumit Jablonec - Sparta Praha 2:0 (2:0)
Branky: 22. F. Novák z pen., 37. Kopic. Rozhodčí: Ardeleánu - Blažej, Urban. ŽK: Crnkič - Kováč, Vácha. Diváci: 2911. První zápas: 1:2, postoupil Jablonec.

Mladá Boleslav - Slovácko 5:3 (1:1)
Branky: 21. a 65. z pen. Wágner, 75. a 90. Ďuriš, 54. Skalák - 42. Trávník, 77. Košút, 90.+2 Diviš. Rozhodčí: Houdek - Kordula, Moláček. ŽK: Vacek, Magera, Ďuriš - Trávník, Hlúpik, Kuncl. Diváci: 477. První zápas: 2:2, postoupila Mladá Boleslav.

Liberec - Třinec 2:0 (0:0)
Branky: 66. Breznaník, 89. Pavelka. Rozhodčí: Pechanec - Pelikán, Pochylý. ŽK: Soungole, Breznaník, Pavelka - Kubáň, Tomeček, Matoušek, Malcharek. ČK: 89. Matoušek, 90.+1 Kubáň. Diváci: 2224. První zápas: 1:3, postoupil Liberec.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme