Jablonečtí fotbalisté dál věří v postup v EL. Šéf Pelta má střízlivé odhady

O desítky milionů a dobrou pozici přišel český fotbal vyřazením Plzně i Sparty v kvalifikaci Ligy mistrů. Alespoň částečně mohou výpadek dvou nejlepších klubů napravit dva podještědské celky v kvalifikaci Evropské ligy. Liberec hraje na hřišti izraelské Šmony, Jablonec se pokusí překvapit v Kodani. V domácím utkání na Střelnici prohrál 0:1 a v dánské metropoli severočeskému mužstvu nikdo příliš nevěří.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jablonecký obránce Filip Novák při ligovém utkání s Bohemians 1905 (ilustrační foto)

Jablonecký obránce Filip Novák při ligovém utkání s Bohemians 1905 (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

„Kodaň určitě znovu vyhraje, jsem o tom stoprocentně přesvědčený. Myslím, že kluci z Česka nám nedají ani gól. Určitě je vyřadíme,“ odhalil svou prognózu fanoušek dánského celku Markus, který je prodavačem ve fanshopu u stadionu Telia Parken.

Ale není sám, s postupem Kodaně se tu tak nějak automaticky počítá, což z konverzace s místními rychle pochopíte. Ostatně, střízlivé odhady má také jablonecký boss Miroslav Pelta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šéf jabloneckých fotbalistů vidí Miroslav Pelta vidí šance na postup přes Kodaň v předkole Evropské ligy na 20 procent

„Od Kodaně jsem sice očekával lepší výkon, ale výsledek 1:0 z Jablonce je pro ni nádherný. Naše šance teď odhaduju na 20 procent,“ přiznal šéf Fotbalové asociace České republiky.

Jenže naštěstí pro Jablonec ne všichni souhlasí s podobnými propočty.

„Osobně nám věřím víc, vidím to padesát na padesát. Výsledek 0:1 není tak hrozný. Hlavně v první půli jsme ukázali, že s nimi můžeme hrát. Věřím, že postoupíme,“ prohlašuje záložník Martin Pospíšil.


Nikoliv výsledek, ale předvedená hra a až do vyloučení Stanislava Tecla jinak vyrovnaný průběh týden starého duelu stále dávají Severočechům naději na zvrat.

„Nepředpokládáme, že soupeř bude výsledek bránit. Naopak očekáváme, že bude ofenzivní a bude chtít dát další góly. To by mohla být i cesta pro nás,“ plánuje jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý.

Šilhavý: Jsme zklamaní. Se silným soupeřem jsme odehráli velmi dobrou partii

Číst článek

„Pořád nemůžeme nabít dojmu, že Kodaň je taková, jak se ukázala u nás. Myslím, že dokáže hrát ještě mnohem lépe. Abychom mohli pomýšlet na výsledek, tak musíme podat ještě lepší výkon,“ dodal.

Jestli se daří Jablonci odvracet vyřazení z kvalifikace o Evropskou ligu, zjistíte na Radiožurnálu z reportážních vstupů, podstatnou část utkání odvysíláme na streamu Český rozhlas Sport na našem webu. Utkání začne v 19.45.

David Nyč, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme