Jarní část fotbalové ligy odstartovala. Slavia si poradila s Jihlavou, Plzeň zvládla duel s Příbramí

Po zimní přestávce pokračovala v sobotu fotbalová ePojisteni.cz liga čtyřmi zápasy 17. kola. První dva z nich skončily dělbou bodů, když Slovácko uhrálo domácí bezbrankovou remízu s Jabloncem, zatímco Teplice hrály s Brnem 1:1. Výhru naopak oslavila Slavia, která zdolala Jihlavu. Nezaváhala ani Plzeň, jež porazila Příbram a udržela první místo v tabulce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Slavie Milan Škoda (vlevo) v souboji s Jiřím Křejčím

Útočník Slavie Milan Škoda (vlevo) v souboji s Jiřím Křejčím | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

V souboji dvou týmů ze středu tabulky mezi domácím Slováckem a Jabloncem gól nepadl. V prvním poločase sice měli domácí více ze hry, ale ani jedna z jejich dvou střel nemířila mezi tyče.

Mírná převaha celku z Uherského Hradiště pokračovala i po přestávce. Plány Slovácka na vstřelení branky však přibrzdilo vyloučení Vlastimila Daníčka. Ani takřka dvacetiminutová přesilovka Jablonce ale branku nepřinesla, takže se oba týmy rozešly smírně 0:0.

Remízou skončilo i souběžně hrané utkání v Teplicích, které hostily Brno. Tepličtí se sice ve 21. minutě dostali díky povedené individuální akci Martina Filla do vedení, ale užili si ho jen 15 minut, protože poté si míč do vlastní brány srazil Tomáš Vondrášek, jenž zajistil Brnu srovnání skóre.

Ve druhé polovině zápasu se Teplice sice snažily, ale druhé branky se nedočkaly. Brno si tak připsalo již desátou remízu v probíhajícím ročníku.

Slavia si poradila s Jihlavou

Roli velkého favorita potvrdila v domácím duelu s Jihlavou Slavia, která tým z Vysočiny porazila 2:0. Vítězství Pražanům vystřílel útočník Milan Škoda, jenž se postaral o obě branky.

Tu první z nich vstřelil už v prvním poločase poté, co si naběhl na nákop Michala Frydrycha a následně prostřelil jihlavského gólmana Hanuše.

Druhého gólu se Slavia dočkala v 50. minutě. Brance předcházel faul na Sýkoru, po kterém byl nařízen pokutový kop, jehož se ujal Škoda. Útočník Slavie se nemýlil, když jeho střela skončila po odrazu od břevna v síti hostujícího celku. Škoda tímto zaznamenal desátý gól v probíhající sezoně, čímž se vyrovnal nejlepším střelcům ligy – svému bratrovi Michalovi a Davidu Lafatovi.

Ve zbývajících minutách jíž gól nepadl, takže Slavia vstoupila do jarní části výhrou 2:0.

Příbram vzdorovala Plzni 70 minut

Po výhře Slavie potřebovali fotbalisté Plzně získat v duelu s Příbramí plný počet k tomu, aby se udrželi v čele tabulky.

Cesta Západočechů za dalším vítězstvím však nebyla vůbec jasná, protože poslední tým ligy obhájcům titulu dlouho vzdoroval.

Plzně si řadu příležitostí dokázala připravit už během prvního poločasu, ale skóre se poprvé měnilo až v 70. minutě, kdy Milan Petržela našel přesným centrem Michaela Krmenčíka, a ten posléze zblízka překonal do té doby bezchybného brankáře Aleše Hrušku.

Krátce poté se si ojedinělé šance vypracovala i Příbram, ale Jan Rezek se z gólu neradoval. Další branky se nedočkala ani Plzeň, ale vadit jí to nemuselo, protože získala výhru 1:0, díky níž se udržela na prvním místě.

17. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Zbrojovka Brno 1:1 (1:1)
Branky: 21. Fillo - 34. vlastní Vondrášek. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Peřina. ŽK: Šušnjar - Ashiru, Šural. Diváci: 2516.

1. FC Slovácko - FK Jablonec 0:0
Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Pospíšil. ŽK. Koné, Tetteh - Doležal. ČK: 72. Daníček (Slovácko). Diváci: 3445.

Slavia Praha - Vysočina Jihlava 2:0 (1:0)
Branky: 28. a 51. z pen. Škoda. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Paták. ŽK: Ščuk - Batioja, Štěpánek, Kryštůfek. Diváci: 14.116.

Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram 1:0 (0:0)
Branka: 70. Krmenčík. Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Koval. ŽK: Ivanschitz - Tregler, Bazal, Ayong. Diváci: 8876.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme