Jarolím má za sebou první podzim u reprezentace. Do hry poslal celkem 37 hráčů

Česká fotbalová reprezentace má za sebou první podzim nové éry. Pod trenérem Karlem Jarolímem byl hlavně seznamovací a testovací – šanci dostali různí hráči včetně nováčků i různé herní styly. Vzhledem k nedostatku času se ale zkoušelo za pochodu, i v důležitých zápasech světové kvalifikace, kterou Češi nerozjeli nejlépe. Šanci na postup ale stále mají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč fotbalové reprezentace Karel Jarolím

Kouč fotbalové reprezentace Karel Jarolím | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Karel Jarolím přijal v létě nesnadný úkol, na který by si netroufl každý – převzít národní tým pouhý měsíc před startem kvalifikace, a to ještě bez řady opor, které se rozhodly po nevydařeném Euru v reprezentaci skončit: Čecha, Plašila, Lafaty, Limberského, Hubníka a s velkou pravděpodobností také Rosického.

Šanci tak dostali další, včetně osmi debutantů už jich bylo 37, kteří kolikrát před pár měsíci neměli pevné místo ani v klubu. Jeden příklad za všechny: Petr Mareš, který trochu vděčí i zranění Jakuba Rady.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karel Jarolím má za sebou první podzim v roli reprezentačního trenéra. Vyzkoušel i osm debutantů

„V Hradci jsem ze začátku ani nehrál. Trenér Pilný mě stavěl na beka, pak ale ve středu zálohy vypadli nějací hráči a naskočil jsem tam. Potom se nešťastně zranil Radič a angažovala mě Boleslav, takže jsem jí to chtěl splatit dobrými výkony, což se povedlo a nakonec vyústilo to tím, že jsem tady,“ říká Petr Mareš.

Většina nováčků zvládla reprezentační test obstojně a Krmenčík, Zmrhal i Barák rovnou dali gól.

„Zatím se to podařilo a byl bych rád, kdyby to takto pokračovalo. Uvidíme,“ doufá Jarolím.

Mrzí mě to, řekl Jarolím k mizerné návštěvě v Mladé Boleslavi. Dánové však chtěli hrát blízko Praze

Číst článek

Když se ale Karel Jarolím podívá na tabulku kvalifikace o postup na mistrovství světa, zvážní. Hledání té pravé sestavy i herní tváře - Češi nejdřív zkoušeli hrát aktivně a vysoko napadat i u obhájců titulu Němců a pak naopak vsadili na tuhou defenzivu a brejky doma proti Norům - se totiž promítlo i do výsledků.

Jarolímovi svěřenci jen remizovali se Severním Irskem a Ázerbájdžánem, gól dali v jediném zápase a ztrácí dva body na druhou příčku, ze které můžou jít do baráže.

„Mrzí mě, že nemáme alespoň o dva body více, takže je to v rozpacích. Ztracené to ale není,“ věří po svém prvním podzimu u národního týmu Karel Jarolím.

Jan Suchan, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme