Jarolím na úspěšné chvilky v Edenu zatím nevzpomínal. Myslí jen na prolomení střelecké smůly a body

Čeští fotbaloví reprezentanti budou hrát o první vítězství ve světové kvalifikaci. Pokusí se ho získat na místě, kde býval jejich trenér za poloboha. V pražském Edenu dovedl Karel Jarolím Slavii ke dvěma titulům a teď by tu rád nastartoval další úspěšnou éru, tentokrát ovšem s národním týmem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím | Zdroj: Reuters

Byla to pro sešívané velká chvíle. První soutěžní zápas na novém stadionu v Edenu a hned oslavy titulu. A za rok obhajoba, což se Slavii předtím povedlo naposledy za druhé světové války.

Strůjcem úspěchů byl právě Karel Jarolím, který se teď v útrobách Edenu poprvé objevil jako reprezentační trenér.

Přehrát

00:00 / 00:00

Budeme chtít hrát tak, abychom byli nebezpeční, prohlásil trenér české fotbalové reprezentace před kvalifikačním střetnutím s Nory

„Zatím jsem neměl čas na nějaké vybavování, ale věřím tomu, že až si večer lehnu, možná na to zavzpomínám. Byl bych rád, kdybych mohl na úspěch tímhle utkáním navázat,“ stočil Jarolím řeč ke kvalifikačnímu zápasu proti Norsku.

Moc by se mu hodilo zavzpomínat, jak se v Edenu vítězí, protože právě tam to národnímu týmu nejde. I když na něm nehostil ty nejvýznamnější soupeře, vyhrál ze sedmi duelů jen dva.

„Bude podstatné naše pojetí. Budeme chtít hrát tak, abychom byli nebezpeční,“ připomněl reprezentační kouč. Nic jiného ani českému týmu nezbývá, aby se ve čtvrtém kvalifikačním zápase konečně dočkal nejen vítězství, ale taky branky. Ideálně pak více branek.

„Myslím si, že je to jen o tom za gólem jít a ve finální fázi zachovat dostatečně chladnou hlavu, aby se nám podařilo góly vstřelit,“ říkal Jarolím. A byť trénink není zápas, v něm se českým ofenzivním fotbalistům dařilo. „Při zakončení hráči nevypadali špatně, takže pevně věřím, že si to přenesou i do utkání,“ dodal.

Jestli se bude Jarolím moct radovat na stadionu, kde gólů i vítězství zažil dost a dost, se ukáže v pátek ve 20:45. ČRo Sport i Radiožurnál vysílají kvalifikační duel Česko-Norsko v přímém přenosu.

Jan Suchan, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme