Jarolím povolal před duely s Norskem a Dánskem dalších pět hráčů. Nechybí ani nováčci Krmenčík a Barák

Plzeňský útočník Michael Krmenčík a záložník Slavie Antonín Barák poprvé dostali pozvánku do fotbalové reprezentace. Trenér Karel Jarolím je povolal na páteční kvalifikační duel s Norskem a následnou přípravu s Dánskem. Nominaci doplnili také záložníci Jaromír Zmrhal, David Pavelka a Jan Kopic.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Krmenčík byl povolán do reprezentace a je blízko debutu v národním týmu

Michael Krmenčík byl povolán do reprezentace a je blízko debutu v národním týmu | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Jarolím minulý týden nominoval jen 18 hráčů s tím, že další pětici povolá až podle výkonů ve víkendových zápasech. V útoku se rozhodl pro třiadvacetiletého Krmenčíka, který si v průběhu podzimu vydobyl pozici útočné jedničky v Plzni: vstřelil čtyři ligové góly, další přidal v poháru a dva zaznamenal v evropských pohárech.

Jeden z nich dal ve čtvrtek v Evropské lize Astře Giurgiu a následně se v neděli dvěma asistencemi podílel na výhře 3:1 nad Jabloncem.

„Myslím si, že Krmenčík je ve formě, tak proč toho nevyužít. Je to důrazný, důsledný typ útočníka. Myslím, že se i celkem dobře pohybuje, je nebezpečný v šestnáctce,“ řekl Jarolím novinářům na Krmenčíkovu adresu.

Bod v deseti je hezký, ale potřebovali jsme tady vyhrát, prohlásil po zápase v Liberci gólman Sparty Koubek

Číst článek

Kouč dal šanci i jednadvacetiletému Barákovi, který je jedním ze strůjců podzimního zlepšení Slavie. S jeho zařazením do základní sestavy začali Pražané sbírat body, k čemuž Barák přispěl třemi góly a asistencí. Původně měl jet s jednadvacítkou do Portugalska, ale nakonec si vyzkouší dres A-týmu.

„Barák podává dobré výkony a je produktivní. Značnou měrou se podílel na vzestupu Slavie,“ vysvětlil Jarolím jeho nominaci.

Dodatečně se do týmu dostal také již stabilní reprezentant Pavelka, který má na kontě 13 startů. Jarolím se ho rozhodl znovu povolat, přestože nebyl spokojený s jeho výkony v předchozích zápasech. Pozvánku si vysloužili i Zmrhal, který si premiéru prožil v minulém utkání s Ázerbájdžánem, a Kopic. Plzeňský záložník už vyléčil nemoc, která ho v říjnu limitovala.

„Byli mezi náhradníky, pro někoho jsem se musel rozhodnout. Honza Kopic byl na prvním srazu, pak z toho vypadl kvůli zdravotním problémům. Teď se vrací. Jarda Zmrhal, který byl na posledním srazu, v podstatě taky, a Pavelka byl taky v těch nominacích předtím,“ dodal Jarolím.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme