Jarolím v národním týmu sází na neprověřené hráče. Posouvá nás to kupředu, pochvalují si reprezentanti

Ještě před rokem o tom možná jen snili, po odchodech Jaroslava Plašila nebo Davidů Lafaty a Limberského ale patří ve fotbalové reprezentaci k důležitým článkům. A to přitom mají na kontě jen pár startů v národním týmu. Týká se to hned několika hráčů, kteří přispěli ke kvalifikačnímu vítězství nad Norskem a teď se chystají na úterní přípravný zápas proti Dánsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáši Droppovi (v červeném) pomáhá reprezentace i psychicky

Lukáši Droppovi (v červeném) pomáhá reprezentace i psychicky | Zdroj: ČTK

Lukáš Droppa má z léta historku, která ukazuje, jak rychle se z legrace může stát realita.

„V létě jsme s partou seděli na zahrádce a já jsem klukům říkal, že Euro vynechávám a nachystám se až na mistrovství světa. Bylo to ve srandě, ale najednou je to tady. Jsem za to rád, ale do šampionátu je ještě daleko,“ zavzpomínal Droppa.

Po odchodu z ostravského Baníku přitom sešel z očí i z mysli. Během pár sezon vystřídal polskou, rumunskou a ruskou ligu, jenže když z národního týmu někteří hráči odešli a další se zranili, ocitl se najednou v základní sestavě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Droppa před Eurem kamarádům v nadsázce říkal, jak se bude chystat na mistrovství světa. A od podzimu je součástí národního týmu

„Posouvá mě to tím, že si zahraju proti hráčům obrovské kvality, a to hlavně psychicky. Na každý sraz se těším, užívám si tady každý den. Je to pro mě důležité a jsem rád, že mi trenér dává důvěru,“ těšil se středopolař ruského Tomsku.

K tomu si připočtěte Jaromíra Zmrhala s Michaelem Krmenčíkem, kteří ještě před pár měsíci byli i ve svých klubech jen náhradníky. V sobotu proti Norsku nastoupili od první minuty v reprezentaci a oba dali gól. Však si tenhle pocit Krmenčík po zápase taky pořádně užil.

„Bylo ho všude plno. Ale je to fajn, ať si to užívá. Dát při prvním startu gól a ještě takhle důležitý, je pro něj jen dobře. Doufám, že mu to pomůže i dál,“ řekl obránce Filip Novák.

Jarolímův přístup se hráčům zamlouvá

Právě i obránce dánského Midtjyllandu patří do skupiny hráčů, na které předchozí trenér Pavel Vrba nesázel. Na svém reprezentačním kontě má jen pár startů a teď dostává pod Karlem Jarolímem větší prostor.

„Mám asi nejlepší pozici, jakou jsem tady kdy měl. Vždycky jsem byl až druhou nebo třetí volbou. Teď jsem v kvalifikaci odehrál skoro všechno. Jsem rád za každou nominaci. Je mi jedno, jestli budu hrát, nebo ne, strašně moc chci postoupit na mistrovství světa nebo Evropy. Všichni kluci to takhle chtějí,“ promluvil za tým Novák.

Těší ho i to, že trenér Jarolím dává příležitost širšímu kádru, nejen jedenácti hráčům. Podobně si libuje i jiná kometa Jakub Brabec.

Další méně prověření fotbalisté mají možnost zaujmout v přípravě proti Dánsku. Třeba dodatečně nominovaný Jan Sýkora, Tomáš Kalas, Jan Kopic nebo Antonín Barák, který se chystá na svůj reprezentační debut.

Jan Suchan, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme