Jarolíma trápí nedostatek útočníků. Přemýšlí, že povolá Lafatu

Bilance fotbalové reprezentace po třech utkáních kvalifikace o MS je tristní. Češi ve třech zápasech ještě nevyhráli a nedali ani jeden gól. Příští týden v pátek se v pražském Edenu utkají s Norskem, ovšem už jen samotné skládání mužstva nevypadá příliš povzbudivě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Nechali jsme si tam ještě prostor, protože se odehraje ještě pár zápasů a někteří nebyli úplně zdravotně v pořádku. Proto není nominace úplná,“ vysvětluje Karel Jarolím.

Trenérovi české reprezentace se může jen zdá, že by si vybíral z desítek zdravých fotbalistů s oslnivou formou. Zatím zvolil jen 18 hráčů a sepsal stejně dlouhý seznam náhradníků. Jsou mezi nimi třeba Pavelka, Petržela, Vydra nebo Václav Kadlec, tedy ti, co měli při posledních zápasech místo nejen v nominaci, ale i v sestavě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karel Jarolím shání útočníka. Možná povolá Davida Lafatu, který už reprezentační kariéru ukončil

Ale pochybnosti má Jarolím taky o těch, se kterými příští týden v kvalifikaci proti Norsku počítá, třeba o Jiřím Skalákovi. „V Brightonu hraje zleva a neviděl jsem, že by hrál na levé pozici. Tady na tu pozici hráče máme. Asistence má, ale chtělo by to, aby se dokázal prosadit a dal nějaké góly. Musíme hrát trošku jiným způsobem. Musíme jít důsledněji za gólem,“ upozorňuje.

Mizerná produktivita vede Karla Jarolíma k nejzajímavější myšlence celé nominace. Zatím jsou v ní jen dva útočníci, slávista Milan Škoda a Patrik Schick ze Sampdorie Janov, a nedá se vyloučit, že Jarolím zavolá 35letému Davidu Lafatovi, jestli by pro domácí duel s Norskem nepřispěchal na pomoc. Sparťan ale v národním týmu po mistrovství Evropy skončil.

V nominaci na Norsko není žádný nováček, vracejí se Kalas a Pudil

Číst článek

„Uvidíme, jaký bude stav. Nevím, jak by David zareagoval, ale byla by to mimořádná situace, tak by se to řešilo mimořádným opatření. Je schopný góly dávat, a kdybychom ho měli k dispozici v zápasech s Irskem nebo s Ázerbájdžánem, mohli jsme mít bodů víc,“ vrací se Karel Jarolím k uplynulým zápasům.

Čtvrtý kvalifikační pokus budou mít čeští fotbalisti proti Norsku v pátek 11. listopadu večer v pražském Edenu, o čtyři dny později reprezentační rok uzavřou v Mladé Boleslavi přípravou proti Dánsku.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme