Jarolímovi neprožívají idylické fotbalové období

Jeden ze Slavie odešel ještě jako dorostenec, druhý ten samý klub přivedl k největším úspěchům i následnému pádu, a ten třetí v něm momentálně hraje. Řeč je o Davidovi, Karlovi a Lukáši Jarolímových, jinak také jedné z nejznámnějších fotbalových rodin u nás.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Jarolím

David Jarolím | Foto: fotbal.cz

"Plusové body určitě potěší, takže jsem relativně spokojený," říkal ještě na začátku letošní sezóny Karel Jarolím, tou dobou trenér fotbalové Slavie.

Slavia po výhře v Brně útočila na čelo tabulky a pomalu přestávala připomínat neúspěšný tým z předchozího ročníku. Karlův syn Lukáš se dával zdravotně do pořádku, a jako kapitán sešívaných pomohl obrátit zmíněné utkání na jihu Moravy.

Přehrát

00:00 / 00:00

David, Lukáš ani Karel Jarolím neprožívají úspěšné fotbalové období

Jenže hned v následujícím kole přišla domácí porážka s Libercem, a plusové body začaly ubývat. Takže za pár týdnů svislá čárka ve znaménku úplně zmizela. Teď, po další ztrátě v Edenu, v 16. ligovém kole s Baníkem, mají slávisté v tabulce pravdy už 8 minusových bodů, a jsou jen čtyři reálné body nad sestupovou příčkou.

"Je to pro mě smutné jako pro slávistu. Doufám, že se z toho dostanou. Šance na poháry je teď největší z domácího poháru, kde jsou ve čtvrtfinále, takže to by pro ně bylo dobré. Doufám, že na jaře nebudou hrát o záchranu," věří nejmladší z trojice Jarolímů David.

On sám je situací ve Slavii nejméně zatížený, protože z Edenu odešel už jako dorostenec, ale bratrovi Lukášovi, který se naopak v létě po letech do Prahy vrátil, kvůli tomu často volá. Přitom Davidův klub na tom také není nijak valně. Finanční problémy sice Hamburk nesužují, ale po páteční porážce v Dortmundu spadne i z nijak lichotivé sedmé příčky.

David sleduje i slovenskou ligu

A přestože byl Jarolím jedním z mála slušně hodnocených fotbalistů HSV, ke spokojenosti a také k pohárům má tým ze severu Německa daleko. Tím spíš, když se dá čekat, že třeba trápení superfavoritů Bayernu nebo Schalke nebude trvat věčně.

A tak má teď k účasti v Evropě zřejmě nejblíž otec Karel, který na podzim ve Slavii skončil, a od poloviny října vede bratislavský Slovan. Své nové svěřence sice ještě nenaučil střílet góly, ale zato má na dosah postup do semifinále slovenského poháru, a úplně vzdálená zatím není ani druhá příčka v lize.

"Párkrát už jsme se o tom bavili. Zatím je to tam pro něj všechno nové. Najednou teď sleduji i výsledky slovenské ligy, což jsem předtím nedělal. Myslím, že Slovan je velký klub, ale česká liga má přece jen větší úroveň," myslí si David Jarolím. Ale třeba mu to otec Karel, až se všichni tři potkají, rozmluví. V každém případě, zatím to u Jarolímů nevypadá na příliš optimistické fotbalové povídání.

Alena Benešová, Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme