Jarolímovo volno: sledování hráčů, příprava individuálních doporučení i mimořádný lednový sraz

Leckomu by to se začínajícím adventem přišlo vhod. Trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím z toho ale příliš nadšený není. Teď je v podstatě bez práce, protože další soutěžní zápas hrají Češi až na konci března. Na druhou stranu hodlá sledovat své svěřence i potenciální nováčky pro národní tým ve zbývajících ligových střetnutích a plánuje i zahraniční cesty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím | Zdroj: Reuters

Karel Jarolím o své současné pracovní náplni laškoval, i když ne tak docela, protože zhodnocení svého dosavadního reprezentačního působení s několika plusovými i minusovými body si připravil.

„Zhlédneme zbývající ligová a pohárová utkání, případně pak i zahraniční soutěže, kde jedou prakticky pořád. Tam se vypravíme,“ podotkl Jarolím.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kouč fotbalové reprezentace Karel Jarolím se vypraví i za hranice. Sledovat by chtěl hráče, které doposud tolik neviděl

Konkrétní plán zahraničních inspekčních cest ale kouč národního týmu prozatím nemá. „Nějaký program dáme dohromady. Chtěl bych vidět i hráče, které jsme dosud neměli možnost tolik sledovat, viz třeba Petrák v Norimberku a tak dále,“ jmenoval trenér reprezentace.

Jarolím zároveň připravuje doporučení jednotlivým hráčům, na čem mají zapracovat – ať už jde o fyzickou kondici nebo jídelníček. Rád by si s nimi také individuálně promluvil a v ideálním případě je viděl i v tréninku ještě před březnovým srazem a zápasy proti Litvě a San Marinu.

„Chceme ještě víc provázat spolupráci s klubovými trenéry. Přemýšleli jsme i o tří až čtyřdenním srazu ligového výběru v průběhu ledna, kde bychom hráčům sdělili, co po nich chceme. Kdyby se to podařilo, bylo by to plus,“ řekl Jarolím.

Protože by šlo o mimořádný sraz mimo oficiální termíny, musely by hráče uvolnit kluby. Nutit je do toho nikdo nemůže.

Jarolím má za sebou první podzim u reprezentace. Do hry poslal celkem 37 hráčů

Číst článek

S něčím podobným má Jarolím zkušenost i z druhé strany, a tak tuší, jak se na takový požadavek budou kluboví trenéři tvářit. Když ještě vedl Mladou Boleslav, přišel s podobným nápadem u národního týmu do 21 let současný manažer reprezentačního áčka Jaromír Šeterle.

„Byl jsem otevřený. Pravda, zezačátku jsem se cukal, ale nakonec jsem povolil,“ vzpomněl si Jarolím s tím, že teď vnímá situaci jinak: „Když to dnes vidím z druhé strany, hráčům to pomohlo. A nám by to teď pomohlo taky.“

Cíl pro Jarolíma a Šeterleho je jasný: aby se čeští fotbalisté sehráli natolik, aby v příštím roce po dvanáctileté odmlce znovu vybojovali postup na mistrovství světa.

Jan Suchan, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme