Jasná výhra jednadvacítce zajistila baráž o ME

Čeští fotbalisté do 21 let porazili v kvalifikačním utkání o Mistrovství Evropy San Marino 5:0. Dvě utkání před koncem tak čeští mladíci stále vedou skupinu a jistě se utkají o kontinentální šampionát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Fabián bojuje se soupeřem

Tomáš Fabián bojuje se soupeřem | Zdroj: ČTK

Česko - San Marino 5:0 (4:0)

Jednostranný duel rozhodl hattrick Pekharta, už ve třetí minutě zamířil přesně hlavou. V jedenácté minutě trefil Chramosta břevno, o chvíli později se prosadil další povedenou hlavičkou Pekhart.

Jednoduchá přímočará akce vyústila i v gól Kovaříka, který dorážel do odkryté branky po akci Chramosty a Kovaříka. Ještě do poločasu dokončil hattrick Pekhart, i napotřetí překonal hostujícího brankáře hlavou.

Jablonecký útočník Pekhart byl i u posledního gólu, hned po přestávce byl v pokutovém území soupeře faulován a penaltu proměnil Chramosta.

Premiérovou branku mohl dát při svém prvním reprezentačním startu záložník Hradce Králové Václav Pilař, ale v 84. minutě trefil tyč.

Branky: 3., 14. a 40. Pekhart, 22. Kovařík, 47. Chramosta z pen. Rozhodčí: Sevastsjanik - Kolb, Hidrevič (všichni Běl.). ŽK: Vácha, Mazuch - Gasperoni, Vitaioli. Diváci: 498.

Česko: Vaclík - Čelůstka, Suchý, Mazuch, Lensky (59. Pilař) - Vácha, Gecov, Mareček, Kovařík (46. Fabián) - Pekhart (74. Vošahlík), Chramosta. Trenér: Suchopárek.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme