Je to návrat ke kořenům, říká o koupi venkovského domku ve Francii fotbalista Koller

Začínal na vesnici a s výučním listem, pak se stal hvězdou evropského fotbalu a nyní se zas vrací ke kořenům. Třiačtyřicetiletý nejlepší střelec reprezentační historie Jan Koller si na dnešní čtvrtfinále mistrovství Evropy odskočí ze svého nového prázdninového venkovského domku na jihovýchodě Francie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Jan Koller hraje v barvách třetiligového francouzského týmu AS Cannes

Fotbalista Jan Koller hraje v barvách třetiligového francouzského týmu AS Cannes | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

„Koupili jsme si víkendový domek ve Vence kousek od Nice. Trávíme tady hodně času hlavně v létě. Pořídili jsme si ho v březnu, takže tady proběhla rekonstrukce a teď už práce pomalu končí, takže to bude v pohodě,“ vypráví, a když zaslechne italsky mluvící pracovníky, dodává, že kuchyň má objednanou právě z Itálie.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bývalý fotbalový reprezentant Jan Koller si pořídil domek na jihu Francie, kde si užívá přírodu a klidné prostředí

Prostředí si Koller vybral nádherné. Kolem kopce jak malované, moře na dohled, bazén, slunce, modrá obloha, stinná veranda. „Vyrůstal jsem na vesnici, takže to je návrat ke kořenům,“ říká.

Návrat ke kořenům je to i v jiném smyslu. Než Kollera objevili pro velký fotbal a stal se hvězdou Anderlechtu, Dortmundu a české reprezentace, vyučil se automechanikem, vydělával si v mincovně a teď zase pracuje rukama.

„Zatím mě to moc baví, takže se starám sám o bazén, sekám trávu, dělám všechno okolo zahrady, něco opravím. Na základní práce jsem tady měl známé z Čech, kteří mi pomáhali rekonstruovat a byl jsem jim po ruce. Snažím se tady o to starat,“ popisuje Koller.

Nejdrsnější město a jiná kultura, tvrdí bývalý reprezentant Koller o Marseille

Číst článek

U malebného prostředí se hodilo zeptat i na otázku ohledně romantiky, ale na to prý Koller moc není. Zkrátka hledal klidné místo v přírodě.

„V Monaku jsme jen v bytě, je tam hodně turistů a hluk. Tady je příroda, klid a čistota, takže jsme si to tady zamilovali. Kousek odtud je zajímavý hrad, kde jsou vzácné obrazy. Vence je vyhledávanou destinací malířů, takže tady mají asi dobrou inspiraci,“ uzavírá.

Jan Kaliba, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme