Je to v pohodě, zní z kabiny Slavie navzdory jednání o insolvenci

Dříve než jakémukoli soupeři na hřišti bude fotbalová Slavia čelit protistraně u soudu, jednání o insolvenčních návrzích má začít u Městského soudu v Praze v úterý ve 13 hodin. Po vstupu čínských akcionářů a menšinového vlastníka, podnikatele Jiřího Šimáněho do klubu, už to nevypadá jako zásadní problém, ale spíš jako drobná odbočka na cestě vzhůru.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavia Praha, fotbal, stadion

Slavia Praha, fotbal, stadion | Foto: Filip Jandourek

Už dlouho nešli fanoušci Slavie do Edenu na zápas svého týmu tak natěšení jako na ten poslední proti Mladé Boleslavi.

Symbolicky ji vede Karel Jarolím, tedy trenér, který po historických úspěších byl také na začátku drsného pádu tradiční fotbalové značky z české špičky. Teď se zdá, že je konečně položený základ k tomu, aby se tam Slavia zase vrátila.

„Peníze máme, takže v pohodě,“ říká mnohoznačně a úsečně brankář Martin Berkovec, ale pojmenoval tím možná to nejpodstatnější.

Přehrát

00:00 / 00:00

Blíží se jednání o insolvenci fotbalové Slavie, ale v klubu je nálada nejlepší za poslední dobu. O paradoxu natáčel Jan Kaliba

Peníze ve všech ohledech by teď neměly být pro Slavii problémem a bude jen záležet na tom, jestli je dokáže efektivně využít, což v minulosti nepatřilo zrovna k silným stránkám vršovického klubu.

Aby se změny a nové možnosti projevily na hřišti, bude Slavia potřebovat alespoň dva roky, upozornil nový menšinový vlastník Jiří Šimáně po vstupu do klubu po boku čínské společnosti CEFC, aby nikdo nečekal zázraky na počkání.

Ale první hmatatelné výsledky už vypozorovat lze - kanonýr Milan Škoda zatím zůstává, v Edenu vyhlížejí posilu z Ostravy Michala Frydrycha a všeobecně tam vládne optimismus.

„Víme, co se tady stalo, všemu věříme, v médiích se také mluví pravda, takže určitě jsme teď finančně stabilizovaní, uděláme posily a je to v pohodě,“ uzavírá Milan Černý.

Zároveň se on ani další současní hráči Slavie nemusejí bát mohutného, jednorázového přílivu konkurentů, takže oblíbený výraz „v pohodě“ si mohou ve slovníku ponechat. Jestli to tak zůstane i po úterním soudním jednání o insolvenčních návrzích, se teprve uvidí.

Jan Kaliba, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme