Je to zklamání, tohle se nám nemůže stát, zlobil se Trpišovský po prohře s Duklou

Fotbalisté Liberce by se rádi do konce sezóny udrželi mezi týmy, které si zajistí účast v evropských pohárech. Jarní část Synot ligy ale zahájili v 17. kole porážkou na Dukle 0:2. A možná se ukázalo, jak budou chybět opory David Pavelka s Josefem Šuralem. Oba čeští reprezentanti přestoupili ze Slovanu v zimní pauze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jindřich Trpišovský

Jindřich Trpišovský | Foto: FC Slovan Liberec, Jaroslav Appeltauer

„Nemůžeme pořád myslet na to, že David tady není a není tady ani Šuri (Šural), i s nimi jsme prohráli zápasy, třeba na Zlíně 2:0 po podobném průběhu,“ připomíná nový liberecký kapitán Lukáš Pokorný.

Po jednom utkání nejde dělat ukvapené soudy, ale Slovan jakoby ztratil v zápase z minuty na minutu jistotu, a stačil jediný moment.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slovanu vstup do jarní části ligy nevyšel. Na půdě pražské Dukly prohrál 2:0. Natáčel tam Mirko Vasič

„Je to pro mě zklamání. Prostě tohle se nám nemůže stát. Na podzim jsme prošli velkými těžkými bitvami ať v lize nebo v Evropě, a nemůže se stát, že jeden gól na Dukle nám pošle křivku výkonu takhle dolů,“ mrzelo trenéra Liberce Jindřicha Trpišovského.

„Samozřejmě nám odešli důležití hráči, ale už tu nejsou a nebudou. Je to na nás, abychom to dokázali. Myslím, že je tu dost kvalitních a zkušených hráčů,“ dodal liberecký kouč.

Na druhou stranu většina hráčů Slovanu ze základní sestavy pro utkání na Dukle, toho v lize celkově moc neodehrála. Někteří v této sezóně v nejvyšší soutěži debutují. A tak se zimní odchody tahounů Pavelky se Šuralem mohou projevit.

„Začátek ukázal, že můžeme hrát bez nich. Ta kvalita tam je, ale bohužel ty zkušenosti zatím chybí,“ přiznává jeden z nejzkušenějších fotbalistů Liberce Michael Rabušic, který stejně jako jeho spoluhráči doufá ve zlepšení a navázání na podzimní výkony.

Cíl Slovanu tak zůstává i přes nepovedené utkání na Dukle stejný. „Věřím, že máme ten tým na to, abychom bojovali o pohárovou Evropu,“ je cítit odhodlání z libereckého kapitána Lukáše Pokorného.

Severočeský tým by musel nejméně udržet své aktuální čtvrté místo, na kterém ho ale už dnes může bodově dohnat posílená Slavia.

Mirko Vasič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme