Jeden gól nestačil. Mladá Boleslav vypadla z předkola EL se Škendijí Tetovo

Sledovali jsme ONLINE: Fotbalisté Mladé Boleslavi vypadli z předkola Evropské ligy. V domácí odvetě proti makedonské Škendiji Tetovo sice vyhráli 1:0 po gólu Lukáše Magery, nedokázali ale zvrátit dvougólovou prohru z prvního zápasu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Středočeši budou spoléhat také na střeleckou formu Jana Chramosty

Středočeši budou spoléhat také na střeleckou formu Jana Chramosty | Foto: FK Mladá Boleslav

Z Makedonie si Středočeši přivezli těžký výsledek pro odvetu. V oslabení po brankách Stenia Juniora a Hasaniho prohráli 0:2. V domácí odvetě se Středočeši pouze těžko dostávali do šancí. Makedonský vicemistr se soustředil na obranu či zdržování a téměř nepouštěl domácí do šancí.

Jediné dobré příležitosti měli Rada a Jánoš. Střelu reprezentanta ale vyrazil brankář Zahov na rohový kop a včas byl i u zakončení Jánoše. První poločas tak skončil 0:0.

Pokud Středočeši chtěli postoupit, museli vyhrát o tři góly. Proto se ve druhém poločase pořád víc tlačili do útoku. Obrovskou šanci měl v 70. minutě Jan Chramosta, jenže v jasné pozici v malém vápně nechal opět pouze vyniknout hostujícího brankáře.

Jen centimetry scházely o chvíli později technické střele Jakuba Rady. Záložník Středočechů ale levačkou mířil jen těsně vedle tyče.

Gólu se tři tisícovky diváků dočkaly až 8 minut před koncem. Na centr Kúdely si naskočil kapitán Lukáš Megera a hlavičkou zamířil přímo pod břevno.

Následoval tlak, během kterého mladoboleslavští nepustili soupeře z vlastní poloviny v honbě za druhým gólem, který by poslal zápas do prodloužení. Hosté šetřili každou vteřinu a zbytek zápasu i s pětiminutovým prodloužením přečkali.

Škendija Tetovo tak v Mladé Boleslavi zaznamenala největší úspěch na evropské půdě. Poprvé si zahraje poslední předkolo Evropské ligy. Mladá Boleslav v pohárech končí, domácí výhra 1:0 nestačila.

Odvetné utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
FK Mladá Boleslav - Škendija Tetovo 1:0 (0:0)
Branka: 82. Magera. Rozhodčí: Evans - Edwards, Bird (všichni Wales). ŽK: Chramosta, Kalabiška - Alimi, Demiri, Radeski, Zahov, Stenio Junior, Hasani, Taipi. Diváci: 3528. První zápas: 0:2, postoupila Škendija.
Sestava:
M. Boleslav: Diviš - Pauschek (46. Mebrahtu), Kúdela, Douglas, Fleišman - Jánoš, Rada - Vukadinovič (69. Takács), Magera, Kalabiška (61. Keresteš) - Chramosta. Trenér: Jarolím.
Tetovo: Zahov - Demiri, Cuculi, Bejtulai, Todorovski - Alimi (54. Polozani), Vujčič - Stenio Junior (85. Bojku), Hasani, Radeski (75. Taipi) - Ibraimi. Trenér: Akrapovič.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme