Jiří Štajner bavil diváky v Bundeslize, teď si užívá fotbalu v Chrastavě

Bývalý reprezentant a ještě nedávno ikona Slovanu Liberec Jiří Štajner se po skončení profesionální kariéry baví fotbalem v Chrastavě, která se snaží o postup z krajského přeboru do divize. A start Štajnera, to byla v šestitisícové Chrastavě velká věc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Štajner si po ukončení kariéry zpestřuje víkendy v okresním přeboru

Jiří Štajner si po ukončení kariéry zpestřuje víkendy v okresním přeboru | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Už před úvodním výkopem postávaly u zábradlí lemujícího hřiště desítky přihlížejících. Nic, z čeho by se měla Štajnerovi rozklepat kolena, vždyť během angažmá v Hannoveru hrával klidně před padesáti tisíci fanoušky.

A to nebyl jediný rozdíl ve srovnávání dvou fotbalových světů - místo Miroslava Kloseho či Torstena Fringse byli Štajnerovými soupeři hráči Košťálova.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mám to sem blízko, je tady dobrý hřiště, dobrá parta kluků i trenér, říká bývalý fotbalový reprezentant Jiří Štajner o svém angažmé v severočeské Chrastavě

„Nejdůležitější je, že jsme vyhráli, protože to byl těžký soupeř. Dlouho jsme se k nim nemohli dostat, ale nakonec jsme to tam v 87. minutě dotlačili,“ mohl po zápase bilancovat Jiří Štajner, který s kapitánskou páskou na paži přispěl k těsné výhře 2:1.

Gól nedal, ale že by si s míčem přestal rozumět? Ani náhodou! A přestože krajský přebor zřejmě není, jak se říká, pralesní ligou, že Štajner hrával o pár fotbalových pater výš, bylo jasně vidět snad i od stánku s klobásami.

„Bylo ho plné hřiště, i když si ho soupeř hodně všímal. Dokázal bezvadně rozehrát balóny a škoda, že se mu nepovedla gólová tečka,“ říkal trenér Josef Petřík.

„Je skvělej, velký přínos. Nedávno jsem se na něj chodil koukat v lize a teď s ním sedím v kabině. To je úžasný,“ usmíval se nadšený obránce Martin Malý.

I pro soupeře je teď zápas s Chrastavou tak trochu speciální. Obrat o balon Jiřího Štajnera, to musí být něco. Možná i proto, jaký respekt ostatní hráči krajského přeboru k fotbalovému bohémovi mají.

„Možná trošku jo, ale já to tak neberu. Skončil jsem v Německu, sem to mám blízko, je tady dobrý hřiště, dobrá parta kluků i trenér. Kdybych chtěl jít hrát někam za peníze, tak jsem šel jinam,“ říká po návratu na české, ale v tomto případě často drnovité trávníky, Jiří Štajner.

Vojtěch Bureš, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme