'Jsme tragédi,' ví trenér Brna Karel Večeřa

Fotbalisté Brna před sezonou oprášili svůj historický název Zbrojovka, ale góly jim zatím střílí hlavně soupeři. Jihomoravané podlehli v dohrávce 7. kola Gambrinus ligy Spartě vysoko 0:5 a v tabulce jsou stále poslední.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťané slaví další z gólů v Brně. Domácí opodál smutní

Sparťané slaví další z gólů v Brně. Domácí opodál smutní | Zdroj: ČTK

Kdysi hromové zvolání Zbrojovka nahradilo jen nesmělé a možná ironické skandování. Fotbalisté Brna dostali už v pátém ze sedmi utkání sezony minimálně tři branky. A to je dost i na otrlé fanoušky, kteří se na nepopulární stadion v Srbské vydávají .

"Tady jsem v životě nebyl a jak to vypadá, tak sem už v životě nepůjdu. Motám se tu už jakou dobu a nemůžu najít ani vchod," říká jeden z nich a další se přidává:

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér Jaroslav Plašil o problémech fotbalistů Brna

"To zaparkování je hrozné. Výjezd odsud je velice špatný, dlouhý."

A do toho ty výsledky...

"Já nevím, co víc k tomu říci. Jsme tragédi, protože ještě než ten zápas pořádně začne, už si ho sami prohrajeme. Z první akce dostaneme branku," povzdechl si kouč Karel Večeřa.

Přitom herně na tom Jihomoravané tak špatně nejsou a také fanoušci za výsledky nevidí jen v tuto chvíli nemilosrdná čísla.

"Není to úplně tak jednoznačné, že by hráli tak špatně. Spíše se nedaří zakončovat akce," vědí příznivci Zbrojovky.

Jenže hraje se na body a ty mají jejich oblíbenci pouze tři. Co je tedy platné, že třeba gólman Sparty Jaromír Blažek říká: "Brno nebude mít problém se zachránit."

Napodobí Brno Teplice?

Přesto pro Brno je to teď obtížná situace. I fanoušci mají ještě v živé paměti boje o záchranu, a to fotbalisté odstartovali zdaleka lépe než teď.

"Já, který sem chodím dvacet let, mám obavy. Soupeř je ale na stejné úrovni," hledá stéblo tonoucího Brna ve výkonech dalších týmů Gambrinus ligy jeden z fanoušků.

Po pomyslném brčku sahá nadálku i kouč Bohemians 1905 Pavel Hoftych, který svým podobně namočeným svěřencům připomíná příběh ze začátku podobně tragických Teplic.

"Vidíte, jak se vyvíjí soutěž. Teplice před třemi koly byly předposlední a teď jsou na třetím místě," připomněl kouč klokanů ještě před tím, než Severočechy předskočili fotbalisté Mladé Boleslavi, a teď po vysokém vítězství 5:0 na jihu Moravy také Sparťané.

Jaroslav Plašil, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme