Karel Krejčí je nejvytíženějším českým trenérem. Stíhá Plzeň i reprezentaci

Dlouho byl důležitým, ale také hodně nenápadným pomocníkem Pavla Vrby a během srpna se z něj najednou stal nejvytíženější a nejprestižněji zaměstnaný trenér v českém fotbale. 46letý Karel Krejčí se vrátil do Viktorie Plzeň coby hlavní kouč, zároveň zůstává Vrbovým asistentem u národního týmu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský trenér Karel Krejčí převzal tým po Miroslavu Koubkovi a navíc zůstává asistentem u reprezentace

Plzeňský trenér Karel Krejčí převzal tým po Miroslavu Koubkovi a navíc zůstává asistentem u reprezentace | Zdroj: ČTK

„Trošku se mi ulevilo. V neděli se mi na sraz pojede s lepší náladou,“ zlepšil Karlu Krejčímu náladu povedený vstup do jeho nového angažmá hlavního kouče Plzně. Během uplynulých dvou týdnů se prý příliš nevyspal.

V Plzni splnil první úkol, s přehledem uhrál strategicky velmi důležitý postup do skupiny Evropské ligy a všechny tři první zápasy ve funkci vyhrál. Teď mu ale nastává další stres - reprezentační tým čeká v kvalifikaci o postup na Euro dvojzápas proti Kazachstánu a Lotyšsku, ve kterém není prostor na zaváhání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dvojí roli trenéra Karla Krejčího před prvním reprezentačním srazem v současném stavu přiblížil reportér ČRo Jan Kaliba

„Zkomplikovali jsme si to už na jaře, kdy jsme nezvládli domácí zápas s Lotyšskem. Jakákoli ztráta může ovlivnit tabulku, takže tyhle zápasy jsou pro mě klíčové. Kdybychom ztratili, hodně by to bolelo,“ přiznává před dvojzápasem nadřízený Krejčího u národního týmu Pavel Vrba.

Hned po Vojvodině Novi Sad bude Krejčí vymýšlet, jak vyzrát ve čtvrtek doma v Plzni na Kazachstán a v neděli v Rize na Lotyše. A přitom bude pochopitelně aspoň na dálku bdít i nad tím, aby nestagnovali hráči, které má na starosti v klubovém angažmá.

„Zase nám tam moc nezůstane. Pět hráčů v českém nároďáku, tři Slováci, Matějů je v jednadvacítce, takže odjede devět lidí a deset zůstane. Těch trenérů tam bude dost,“ hledá Krejčí výhodu v tom, že ty nejlepší z plzeňských fotbalistů bude mít během reprezentační akce pod dohledem osobně.

 

Trenér Viktorie Karel Krejčí hodnotí odvetné utkání s Vojvodinou a zároveň reaguje na výsledek pátečního losu Evropské ligy, který Viktorii přiřadil Villarreal, Rapid Vídeň a Dinamo Minsk.

Posted by FC Viktoria Plzeň on 28. srpen 2015

„V průběhu týdne jsem postavil plán na 14 dní a s kolegy z realizačního týmu budeme ve spojení. Je tam Zdeněk Bečka a Pavel Horváth, máme i výborného kondičáka,“ chválí své spolupracovníky z Viktorie.

Z kumulace prestižních funkcí Plzeň těží, ale ne každý je z ní nadšený. „Nikdo to se mnou nekonzultoval, jen předseda Pelta. Ptal se na můj názor, ten jsem mu řekl, a rozhodl se, jak se rozhodl,“ nechce prozrazovat své mínění trenér reprezentace Pavel Vrba.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme